16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mlada gitaristkinja iz Kotora, Kristina Miljenović, osvojila drugu nagradu na takmičenju u Rumuniji

Kristina Miljenović, gitaristkinja

Naša mlada i talentovana gitaristkinja iz Kotora, Kristina Miljenović nastavila je da niže nagrade. Ovog puta priznanje donosi sa „Transilvania International Guitar festival 2021”, internacionalnog takmičenja gitare iz Rumunije u Klužu. Ovogodišnje, 19.izdanje izdanje festivala održava se online od 31.avgusta do 5.septembra 2021.

Kristina je osvojila u svojoj, trećoj kategoriji 2. nagradu,a dodijelio je priznati svijetski žiri, gitaristi, u sastavu koji su činili: Denis Bizhga (Albania) ,Nikolay Mihaylov (Bugarska) ,Adrian Andrei (Rumunija) , Adrian Mardan(Rumunija), Stefan Jović (Srbija),Erhan Mujka (Kosovo), Valentin Pop (Rumunija).

Kristina Miljenović je nosilac je stipendije Ministarstva prosvjete za talentovane učenike. Na internacionalnom takmičenju u Rumuniji, jedina je predstavljala Crnu Goru.
Takmičenje u klasičnoj gitari, održano je u sedam starosnih kategorija u onlajn formi. Na festivalu za nagradu su se borili takmičari iz 18. zemalja: Rusije, Kosovo, Rumunija, Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Indija, Indonezija, Italija, Sjeverna Makedonija, Poljska, Srbija, Španija, Tajvan, Sjedinene Američke Države.

Snimljeni videi svih takmičara bili su objavljeni javno putem interneta, na veb stranici festivala, i fejsbuku. Tokom festivala održano je master class ( majstorski kurs) putem Skajpa i Zoom platforme.
Kristina Miljenović je u okviru projekta „Luka umjetnosti”snimila je 2.spota, svirala je na trgovima Kotora ovoga ljeta unutar zidina staroga grada Kotora, i uveseljavala prolaznike. Svirala je na otvaranju baletske predstave “San jedne balerine” koji je bio održan sredinom avgusta na kotorskoj citadeli. Bila je podrška na predstavi plesnom studiju “Infinity dance”. Iza sebe ima preko 20 nagrada sa međunarodnih, internacionalnih i svijetskih takmičenja. Svojim najvećim uspehom smatra drugo mjesto na Svetskom takmičenju “Alirio Diaz”  u Austriji u Rustu, koji je održan u novembru 2020 godine.

Najčitanije