14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Mladi vaterpolisti Mladosti iz Bijele i hercegnovskog Jadrana srebrn na turniru u Dubrovniku

jadran-

Mladi vaterpolisti Mladosti iz Bijele i hercegnovskog Jadrana osvojili su srebrne medalje na prestižnom međunarodnom turniru za mlađe kategorije „Tomo“, koji je minule sedmice održan u Dubrovniku.

U jakoj konkurenciji na takmičenju, koje je i nezvanično klupsko prvenstvo Evrope za najmlađe vaterpoliste, Mladost, u konkurenciji igrača do 12 godina (U 12) i Jadran u konkurenciji U 14 došli su do finala.

Lijep uspjeh ostvarili su U 12 dječaci podgoričkog Akvatik Verdea, koji su zauzeli četvrto mjesto, dok je U 12 Primorac bio sedmi, a U 14 selekcija kotoskog kluba na kraju deveta.

Mladost je u grupnoj fazi ostvarila spektakularnu pobjedu nad vršnjacima iz italijanskog velikana Pro Reka – čak 9:3, zatim igrala neriješeno sa domaćinom Jugom 8:8.

U osmini finala pobijedila je Šabac 10:7, zatim u novom meču protiv Juga bila sjajna 10:3, da bi u crnogorskom derbiju za finale pobijedila Akvatik Verde 15:9.

U finalu su dječaci iz Bijele zaustavljeni, bolji je bio splitski Jadran 13:3.

mladost-bijela

Akvatik Verde je prije poraza od Mladosti, upisao ubjedljive pobjede nad Ortiđom 11:1 i Medvešćakom 11:2 u grupi, u osmini finala nad Cavtatom 7:1, a u četvrtfinalu nad Barselonetom 12:4. U borbi za treće mjesto poražen je od KPK-a 7:5.

Naši mladi vaterpolisti golgeterski su obilježili U 12 takmičenje. Nemanja Damjanović iz hercegnovskog Jadrana bio je najbolji strijelac sa 32 gola, Dušan Ilić iz Mladosti je bio drugi sa 23, a Blažo Bošković, član Akvatik Verdea, treći sa 22 pogotka. Za najboljeg golmana proglašen je Mijo Lazović iz Akvatik Verdea.

Na U 14 turniru, Jadran iz Herceg Novog je u grupnoj fazi ostvario tri pobjede (Novi Beograd 8:1, Peskara 8:2, Gusar Mlini 20:0) i jedan poraz (Poble Nou 5:6).

U četvrtfinalu su mladi Novljani bili bolji od imenjaka iz Splita 8:6, u polufinalu od zagrebačke Mladosti 12:10, da bi u finalu izgubili od Šapca 12:10 nakon peteraca.

Na turniru „Tomo“ u U 12 konkurenciji učestvovalo je 26, a u U 14 čak 40 timova, iz 13 zemalja – Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Gruzije, BIH, Rumunije… sa preko 1.100 dječaka koji su odigrali ukupno 288 utakmica za sedam dana.

Izvor:vpscg

Najčitanije