16 C
Kotor

Slušaj online radio

Mladić na gejtu tivatskog aerodroma iz ranca Austrijancu ukrao 4.700 eura i bankovnu karticu, uhapšen…

Aerodrom Tivat – foto Boka News

Srpski državljanin M.M. (25) uhapšen je nakon što je utvrđeno da je austrijskom državljaninu ukrao novac iz ranca na gejtu tivatskog aerodroma.

-Policijskim službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Tivat prijavljeno je 16. avgusta od strane jednog državljanina Austrije da mu je 14. avgusta na izlaznom gejtu za međunarodne letove na Aerodormu Tivat, iz novčanika koji se nalazio u rancu, otuđen novac u iznosu od 4.700 eura, kao i bankovna kartica, što je oštećeni primijetio na dan podnošenja prijave – navodi policija u saopštenju.

Preduzimajući koordinisane aktivnosti sa službenicima Stanice Granične policije II Tivat, identifikovan je mogući počinilac krivičnog djela i za istim je raspisana lokalna potraga, te je 16. avgusta u 15 sati, prilikom kontrole na graničnom prelazu Aerodrom Tivat, lišen slobode M.M. (25) državljanin Republike Srbije.

-Policija je kriminalističkom obradom došla do sumnje da je M.M. iskoristivši nepažnju oštećenog iz ranca uzeo novčanik iz kojeg je otuđio pomenuti novac i bankovnu karticu, te je novčanik vratio u ranac i odustao od zakazanog leta, te se udaljio u pravcu Bara. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je kvalifikovao krivično djelo teška krađa, te mu je osumnjičeni danas priveden na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu – saopšteno je iz UP.

Najčitanije