13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Momir Đuković najbolji student Pomorskog fakulteta Kotor

Momir Đuković najbolji student Pomorskog fakulteta Kotor

Momir Đuković student Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore (UCG) sa prosječnom ocjenom 9.70 izabran je za najboljeg studenta ovog Fakulteta i tim povodom mu je uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2022/23. godinu.

“Za ovaj uspjeh, kao i za svaki drugi, potrebna je motivacija, želja za napredovanjem i konstantno zalaganje. Pored navedenih faktora, organizacija je ključna i najbitnija stvar koja je meni pomogla da ostvarim uspjeh”, kazao je student i dodao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je proglašen za najboljeg studenta svog Fakulteta.

Ova nagrada, kako je naveo,  predstavlja rezultat njegove posvećenosti, rada i truda tokom dosadašnjeg školovanja, ali i veliki podsticaj za dalje napredovanje i usavršavanje u budućoj profesiji.

“Dobrom organizacijom moguće je napraviti balans između učenja i slobodnog vremena koje takođe predstavlja veoma bitan segment života. Vrijeme utrošeno u obrazovanje ne bih nazvao odricanjem već investicijom u bolju budućnost”, objasnio je on.

Momir kaže da su na fakultetu, pored klasičnih vježbi i predavanja, imali mnogo različitih aktivnosti od kojih ističe vježbe na simulatorima, praktičnu nastavu vezanu za gašenje požara, praktičnu nastavu iz sigurnosti i spašavanja na moru održanu na brodu “Katica”.

“Takođe, istakao bih i gostujuća predavanja profesora iz inostranstva, pomorskih agencija kao i jedne inostrane kompanije koja nudi zaposlenje studentima nakon završetka studija. Smatram da je pandemija virusa COVID-19 do određene mjere redukovala aktivnosti na fakultetu koje se tiču praktične nastave, ali želio bih da istaknem profesionalnost i motivaciju profesora i predavača na fakultetu koji su u svim trenucima uspjeli da posvete pažnju studentima i omoguće nam da steknemo veliko znanje i vještine”, govori najbolji student.

U bliskoj budućnosti, kaže za sajt UCG-a, planira da se posveti nastavku svog akademskog puta kroz pohađanje dvogodišnjih master studija i odradi praksu na nekoj od renomiranih brodskih kompanija.

“Budućim studentima koji su zainteresovani za pomorske oblasti preporučujem Pomorski fakultet Kotor, a onima koji ga upišu poručujem da ukoliko ulože dovoljno vremena i truda, studije na ovom fakultetu će se definitivno isplatiti i omugućiti im znanje i vještine koje mogu pametno iskoristiti u budućnosti”, završava on.

Izvor:UCG
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije