26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Montenegro mimoza kup okupio 400 plivača i plivačica iz zemlje, regiona i Evrope

Međunarodni Montenegro mimoza kup, koji se organizuje 24. put, i ujedno 15. otvoreno prvenstvo Crne Gore u plivanju okupili su ovog vikenda u Herceg Novom oko 400 plivača i plivačica iz zemlje, regiona i Evrope.

„Još jednom se potvrđuje da je sport najbolji promoter Herceg Novog, a učešće u organizovanju velikih takmičenja kakvo je ovo od izuzetne važnosti za razvoj sporta i talentovane mlade ljude“, kazao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić otvarajući takmičenje koje je dio sportskog programa 50. Praznika mimoze.

 „Budućnost plivanja ovog dijela Evrope okuplja se u Herceg Novom tokom Praznika mimoze. Na taj način, zajedno, sportska i festivalska tradicija doprinose razvoju plivanja i promociji našeg grada, zbog čega nikada ne izostaje podrška Opštine Herceg Novi“, poručio je Katić tokom ceremonije na bazenu Instituta Igalo.

Plivački miting je posebno značajan dio sportskog programa Praznika mimoze, kao događaj koji okuplja mlade sportiste i nalazi se u kalendaru LEN-a. Ovo takmičenje u grad dovodi veliki broj gostiju, te tako doprinosi popunjenosti hotela i promociji Herceg Novog, dodao je Katić.

On se posebno zahvalio osnivaču takmičenja, zaslužnom sportskom radniku, nosiocu velikog broja sportskih priznanja, legendi hercegnovskog i crnogorskog plivanja, Novljaninu Ivanu Zuberu.

 „Za mene je ovo svetinja, na način što ovako doprinosim. Ja volim da proizvodim, ja ću poslednje moje snage da dam u proizvodnji nečega što ja zamišljam da je dobro“, poručio je Ivan Zuber.

Plivački miting Montenegro mimoza kup – Zuber, Katic

Kako kaže, svake godine nastoji da turnir bude što kvalitetniji, bolje organizovan nego prethodni. To je težak zadatak, ali i ove godine je sa saradnicima uspio da u  Herceg Novom okupi oko 400 takmičara.

Zuber je nakon ceremonije otvaranja uručio plakete u znak zahvalnosti predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću, sekretaru za društvene djelatnosti i sport Darku Klasiću i direktoru PVK Jadran Milošu Mračeviću.

Miting je počeo juče sastankom delegata, a danas i sjutra snage odmjeravaju plivači i plivačice iz 36 ekipa iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Italije, Rusije i Mađarske.

Najčitanije