12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Morska voda dobrog kvaliteta

Boka Kotorska – foto Boka News

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 30. avgusta do 3. septembra ove godine, pokazali su da je na 84,5% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 9,1% lokacija dobrog, dok je na 6,4% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta – saopšteno je iz JP Morsko dobro Budva.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 9 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 8, dok je na 1 lokaciji ona bila zadaovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je u Kotoru na 11 lokacija voda bila odličnog, na 3 lokacije dobrog i na 1 zadovoljavajućeg kavliteta. U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 20 ona bila odličnog, a na 1 dobrog kvaliteta.

U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 15 dok je na 3 ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na 11 lokacija u opštini Bar, dobrog na 2 lokacije, te zadovoljavajućeg kvaliteta takođe na 2 lokacije u ovom gradu. Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 28 voda bila odličnog kvaliteta, a na presotale 4 lokacije dobrog kvaliteta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije