13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Morska žurka“ oduševila brojne posjetioce, obilježen Dan vrtića Bambi – Tivat i Svjetski dan djeteta

“Morska žurka“, naziv je priredbe koja je održana u srijedu u velikoj sali Centra za kulturu Tivat, kojom je svečano ispraćena još jedna generacija predškolaca, obilježen Dan vrtića Bambi – Tivat, kao i Svjetski dan djeteta.

U programu je učestvovalo 18 vaspitnih grupa iz sve tri vaspitne jedinice, ukupno oko 400 djece, a prvi put su nastupili i najmlađi, uzrasta od tri do četiri godine, program su vodila djeca, Eva Roganović i Vuk Jakovljević.

Prikazan je promotivni spot JPU „Bambi“, a predstavljen je i prvi broj časopisa “Mali jedrenjaci“.

Vrtić Bambi raste zajedno sa djecom, prati njihov razvoj i potrebe, inspiriše, podstiče na istraživanje i komunikaciju. Mjesto, gdje se poštuje sloboda govora, otvorenost i jednakost, istakla je u pozdravnoj riječi direktorica vrtića Jelena Perunović Samardžić.

„U sastavu naše ustanove imamo tri vaspitne jedinice, a u okviru njih 24 vaspitne grupe u koje je upisano oko 1000 djece. U našem vrtiću djeca dobijaju najbolje temelje za budući rast u različitim poljima. Kroz oblikovanje njihovog uma i duha u ranim godinama, pomažemo im da prigrle životne navike koje će od njih stvoriti samouvjerene, empatične i uspješne ljude. Naš zadatak je da svakom djetetu omogućimo da prepozna sopstvene kapacitete i da u njih vjeruje, da stvorimo okruženje u kom se dijete osjeća voljeno, uči da voli, u kome je poštovano i uči da poštuje sebe i druge. Danas je Svjestki dan djeteta i proslavljamo ga na najbolji mogući način, sa najboljim što nam Tivat nudi, a to su naši najmlađi”- kazala je Perunović Samardžić.

Najčitanije