7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro završilo pripreme za tendere za davanje u zakup plaža, čekaju “zeleno svjetlo”

Waikiki Tivat – foto waikikibeach

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore dostavilo je u proteklih mjesec svu potrebnu dokumentaciju Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državnu imovinu, te od saglasnosti resora na čijem je čelu Janko Odović zavisi kada će biti raspisani tenderi za davanje u zakup djelova morske obale.

Kako je saopšteno iz Morskog dobra dostavljen je i nacrt posljednjeg dokumenta i to Atlasa crnogorskih plaža i kupališta za period 2024-2028. godine.

“Ukoliko nas resorno Ministarstvo isprati u doglednom roku, tenderski ciklus će otpočeti tokom marta mjeseca i time ćemo imati dovoljno vremena da na kvalitetan način pripremimo i spremno dočekamo ljetnju turističku sezonu. Dakle, stvorili smo sve uslove za otpočinjanje tenderskog ciklusa, koje su u nadležnosti ovog preduzeća, međutim treba imati u vidu da zakonske odredbe definišu da se za sve ove akte mora pribaviti saglasnost Vlade Crne Gore”, naglašavaju uz Morskog dobra i dodaju:

“Sprovešćemo fer tenderski postupak, u kojem će se odvijati poštena tržišna utakmica, pružajući svim građanima mogućnost korišćenja državne imovine. Jedan od isticanih argumenata neblagovremenosti tenderskog ciklusa, nemogućnosti pribavljanja odobrenja za rad, ističemo da je Zakon definisao Institut privremenog rješenja i da se data situacija uspješno prevazilazi primjenom tog Instituta, a kako je to i urađeno tenderske 2019. godine”, zaključuju iz ovog preduzeća.

Najčitanije