14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Moškov Kumburoviću: Kotorani dobro znaju ko je kakav

Neđeljko Moškov

Poštovani dr Kumburoviću, obraćam Vam se isključivo iz profesionalnih razloga, iako Vaš odgovor nije poslat Opštinskom odboru ili meni, već Vašim medijskim ktitorima preko kojih pokušavate da operete svoje postupke, poručio je danas Neđeljko Moškov, predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor

Prema Vama lično nemam negativan stav, čak sam ravnodušan, samo radim ono što mi je u opisu posla predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Kotor i vodim se Statutom najveće partije u Crnoj Gori, za čije sprovođenje sam lično odgovaran.

Kako sam Vam u dopisu i saopštio, tendenciozno izbjegavate obaveze koje proističu iz Vašeg partijskog statusa: ne javljate se, ne odgovarate na pozive, ne prisustvujete sjednicama partijskih organa čiji ste član, a bivši partijski drugovi Vas javno poistovjećuju sa svojim “slobodarskim” preletom. Iz tih razloga sam dužan Vašu poziciju u partiji i članstvo u njoj potvrditi kroz interne procedure, a ne kroz medije, kao što to radite Vi.

Raduje okolnost da se Vaš stav prvi put čuje, pa makar i putem “nezavisnih medija”. Najviše se otkrivamo na mjestima gdje želimo da ostanemo sakriveni. Hvala Vam na iskrenosti, koja više podsjeća na samoprojekciju,  kada kažete da  je moje tromjesečno predsjedavanje Opštinskim odborom DPS Kotor dovelo do toga da ja, kako navodite, “generišem korupciju”. Ne znam zašto, ali svima drugima, vaše činjenje, miriše na istu.

Podsjećam Vas da ste u prošlom sazivu Opštinskog odbora bili jedan od kandidata za predsjednika partije u Kotoru i  da nijeste dobili saglasnost Predsjedništva.

Kako ste se zdušno zalagali za „reformu partije“,  imali ste priliku da se kandidujete i prije tri mjeseca. Pretpostavljam da je tada jedini problem bio taj što Vas nije imao ko ni predložiti, ili što volite samo partije na vlasti.

Vi ste ovoj partiji (kao i vaša porodica) zasigurno dali svoj pečat i doprinos, zato koristim ovu priliku da Vam zahvalim na dosadašnjoj saradnji. Za razliku od Vas, ja umijem da cijenim  dobro činjenje, ali i da se snažno oduprem svakoj nečasnoj radnji, podmetačini ili zamjeni teza.

Teške riječi nijesu potrebne za rastanak, pa kolegijalno predlažem da izraze upotrijebljene u pismu, ostavite za ulicu. Drznuli ste se da me kvalifikujete riječima koje su odavno potrošene i izgovaraju se u velikoj ljutnji ili panici. Vi na nas nemate razloga biti ljuti, a da li imate razloga za paniku, to samo Vi znate.

Kotor obavezuje na pristojnost, mene sigurno, iako Vas, očigledno ne. Zbog ovakvih situacija privilegija je živjeti u malom i lijepom gradu, jer u njemu svi znaju ko sam i kakav sam ja, kao što svi dobro znaju i ko ste i kakvi ste Vi. Do sljedećih izbora biće jasnije ko se bori za bolji, pristojniji, pravedniji i kulturniji Kotor, a ko za fotelje, privilegije i zakulisne radnje, kaže se u saopštenju Neđeljka Moškova, predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor.

Najčitanije