29.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Multimedijalna izložba: učenici Pomorske škole iz Splita pokazali kako se čuva Jadran

Čuvari Jadranskoga mora

U Prirodoslovnom muzeju Split postavljena je jedinstvena učenička izložba “Postani čuvar Jadranskog mora” eko grupe “Zdravo more” Pomorske škole Split.

Putem foto i video materijala i izložbenih eksponata posjetioci su, na otvorenju, uz slasne zalogaje iz mora, imali jedinstvenu priliku na jednom mjestu se educirati o značaju održivog ribarstva i važnosti ekologije mora te se upoznati i sa svjetski aktualnim temama negativnih posljedica djelovanja čovječanstva na morske resurse.

Čuvari Jadranskoga mora

Iza ovog stoji Eko grupa “Zdravo more”, pod mentorstvom profesorice Marijane De Marchi. Svoj su rad kao najbolji srednjoškolski eko projekt u RH predstavili nedavno i u Europskom parlamentu.

– Cilj je učeničke izložbe potaknuti svakoga od nas na duboko promišljanje o zajedničkoj, ali i osobnoj odgovornosti očuvanja bioraznolikosti mora. Poziv je da u očuvanju mora i priobalja slijedimo prikazanu praksu učenika.

Čuvari Jadranskoga mora

Kroz slijedeća dva mjeseca u prostoru muzeja možete upaliti crveni alarm za budućnost ribarstva, pomorskog prometa, brodogradnje, turizma i ostalih važnih gospodarskih grana Republike Hrvatske, koji će trpjeti velike gubitke ako ne djelujemo zajednički i preventivno.

Svoje članstvo možete prikazati u Upisniku novih ekologa mora koji se nalazi u postavu izložbe. Materijali i letci s izložbe koriste za osobno razvijanje ekološkog pristupa Jadranskom moru kao i za daljnje zajedničko djelovanje na svijest javnosti o nužnost i hitnosti njegove zaštite – objasnili su učenici grupe “Zdravo more” koji pozivaju svih da postanu ambasadori nove, sve veće zajednice čuvara Jadrana!

Čuvari Jadranskoga mora

Multimedijalna izložba učenika srednjoškolskog ribarsko-nautičkog smjera pod nazivom “Postani čuvar Jadranskog mora” nastala je suradnjom Prirodoslovnog muzeja u Splitu i Pomorske škole Split i namijenjena je svim uzrastima zaljubljenika u more i podmorje.

Najčitanije