16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Muške klape Kožino i Bukaleta plasirale se za finale Festivala klapa Perast 2016.

Kvalifikacioni koncert muških klapa, za finale 15. Međunarodnog festivala klapa Perast, (29 – 30. jula), održan je sinoć na Ljetnoj pozornici u Tivtu.

Takmičile su se klape, Bukaleta – Pazin (Hrvatska),  Okruk – Okruk donji (Hrvatska), Grga – Posušje (Bosna i Hercegovina), Sveti Nikola –Metković (Hrvatska), Kožino – Kožino (Hrvatska).

Odlukom žirija za finale su se plasirale klape Kožino i Bukaleta.

Kao gosti koncerta, u revijalno dijelu nastupile su ženske klape Diva iz Širokog Brijega, Skontradura iz Dubrovnika, domaće klape iz Boke, mješovita klapa Veterani vazda mladi, ženska klapa Belezza i mješovita klapa Jadran.

Organizatori koncerta su bili Centra za kulturu Tivat i NVO „Međunarodni festival klapa Perast“.

Jasminko Šetka umjetnički direktor Feastivala klapa Perast
Jasminko Šetka umjetnički direktor Feastivala klapa Perast

Umjetnički direktor Festivala klapa Perast Jasminko Šetka:

„Zadovaljan radom i zainteresiranošću crnogorskih klapa kao i podizanjem kvaliteta. Pokazali smo da klape iz Crne Gore se mogu boriti sa klapama iz regiona. Na Festival klapa u Perastu iz godine u godinu učestvuju sve više kvalitetnijih klapa“.

Festival klapa izašao je iz Perasta, vaša ocjena?

Moram biti iskren plašio sam se izlaska Festivala iz Perasta kroz Boku, ali ove dvije večeri u Herceg-Novom i Tivtu pokazale su potpunu opravdanost ovakvog poteza na kojem je insistirao izvršni direktor Mikan Kovačević. Klapska pjesma poslije ovoga, siguran sam krenuti će po cijeloj Boki i Crnoj Gori, evo već imamo žensku klapu O’Dive bell canto iz Berana“ – kazao je za Boka News, Jasminko Šetka.  

Prethodni članak
Sledeći članak
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije