16 C
Kotor

Slušaj online radio

Muzej betinske drvene brodogradnje uvršten u 20 najboljih pomorskih muzeja Europe

Muzeju drvene brodogradnje Betina

Muzej betinske drvene brodogradnje zasluženo se našao na popisu 20 najboljih pomorskih muzeja Evrope prema britanskom portalu TravelMag, piše ŠibenikIn.

Na popisu se nalaze veliki i poznati muzeji poput pomorskih muzeja iz Barcelone, Istanbula, Hamburga, Genove, muzej Vasa iz Stockholma i Muzej civilizacija Evrope i Mediterana iz Marseilla.

“Iako se neki nacionalni muzeji nalaze na našem popisu, prioritet smo dali onima koji istražuju konkretnije aspekte svijeta pomorstva. Naš izbor podržava originalne pristupe muzejskom iskustvu, obično uključujući interaktivne i multimedijalne izložbe. Tražeći ravnomjernu raspodjelu po europskoj karti, postavili smo ograničenje od dva muzeja po državi (iako nismo mogli obuhvatiti svaku državu). Naposljetku, željeli smo najbolje predstaviti raznolikost, na način da uključimo lokalne i regionalne muzeje čija veličina i opseg znatno variraju. S obzirom na ove kriterije, predstavljamo vam neke od najboljih pomorskih muzeja u Evropi, navedene bez posebnog redoslijeda,” navodi se na stranici TravelMag, navodi ŠibenikIn.

Najčitanije