20 C
Kotor

Slušaj online radio

Muzički pozdrav i čestitka Herceg Novog u prvim danima Nove godine

NG – HN

Herceg Novi će početak 2023. godine svojim građanima i gostima čestitati pjesmom – 01. i 02. januara će na Škveru i u Igalu nastupiti lokalni bendovi koji će muzikom poželjeti da nastupajuća godina bude srećna i vesela.

Opština Herceg Novi je odlučila da će ovogodišnji praznični dani biti u znaku solidarnosti, tačnije dodjele paketa pomoći za socijalno ugrožene porodice, kao i paketića za oko 2.600 mališana. Ipak, kako bi slavlje na gradskim ulicama u prvim danima 2023. godine bilo uljepšano, organizovani su nastupi lokalnih muzičkih snaga.

Na najfrekventnijim lokacijama, na Škveru i u Igalu, 01. i 02. januara od 11 časova nastupiće Low voltage acoustic duo i sastav Trio Mare.

Pored muzičkih, posjetoci će biti počašćeni i gastro poslasticama jer će NVO „Fešta“ pripremiti tradicionalne delicije poput priganica, roštula i domaćih kolača.

„Nastupi lokalnih bendova, uz lokalne delicije, biće svojevrsan pozdrav i čestitka za sve građane i goste, uz koji ide želja da im 2023. godina bude raspjevana i slatka. Nastupi će doprinijeti prazničnoj atmosferi u gradu, a Škver i Igalo smo odabrali kao lokacije na kojima se Novljani tradicionalno okupljaju i susreću u prvim danima Nove godine, pozdravljaju se i čestitaju jedni drugima“, kaže potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.

On posebno ističe činjenicu da je Opština Herceg Novi ove godine odlučila da sredstva planirana za organizaciju koncerta za doček usmjeri u pomoć socijalno ugroženim porodicama, zajedno sa lokalnim privrednicima koji su se uključili svojim donacijama.

Uz to, grad je posebnu pažnju posvetio djeci, pa će do kraja ove sedmice biti podijeljeno 2.600 paketićamlađim osnovcima i predškolcima, kao i organizovana Dječija Nova godina, 30. decembra od 11 časova na platou ispred zgrade Opštine.

„Dječija Nova godina biće sjajan program, najveća novogodišnja žurka za najmlađe u našem gradu. Uz dodjelu paketića, ovaj događaj će još jednom da pokaže da Herceg Novi jeste grad koji brine za svoje najmlađe građane i nastoji da svake godine sve više bude po njihovoj mjeri“, ističe Konjević i poziva građane i goste svih uzrasta da prisustvuju planiranim programima.

Najčitanije