24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Muzikom okitili svoj grad pred praznik, Dan oslobođenja Herceg Novog

Mjesna muzika Đenović

Mjesna muzika Đenović, pod dirigentskom palicom Branka Rajačića, poklonila je sinoć svom gradu, povodom proslave Dana oslobođenja Herceg Novog, koncert kojim su pokazali da se podjednako dobro snalaze u klasičnom zvuku i modernim žanrovima. Pretpraznično veče ispunili su bogatim repertoarom sa čak 15 kompozicija u kojima su uživali i publika i izvođači.

Za njima je tradicija duga 104 godine kroz koje su vrijednim radom doveli orkestar do vrha modernog muziciranja zbog čega ove godine bilježe rekordan broj nastupa u svom gradu, Boki, državi, ali i van granica Crne Gore, od kojih izdvajaju koncert na jubilarnim 40. Danima muzike u Herceg Novom.

Publiku je pozdravila predsjednica Mjesne muzike Đenović Milica Matović poželjevši im dobrodošlicu i podsjetila na ovogodišnje novitete u radu orkestra.

Mjesna muzika Đenović

Mjesna muzika Đenovići iznjedrila je stotine muzičara, od strastvenih entuzijasta do vrhunskih profesionalaca, a u orkestru je trenutno 40 članova. Ljubav prema muzici prenose i na mlađe generacije pa školicu muzike pohađa osmoro djece sa kojima radi dirigent. Kako ističu, spoj iskustva i mladosti u uzajamnoj ljubavi prema zajedništvu i muzici tajna je njihovog trajanja i uspjeha.

Na njihovom repertoaru su, uz klasični zvuk i bezvremeni svjetski hitovi modernijeg zvuka od džeza, roka, popa, fanka i soula, do disko klasika, himni rokenrola i hevi metala.
Koncertu su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović i potpredsjednik Opštine Mirko Mustur sa saradnicima i gosti iz gradova pobratima i prijatelja Herceg Novog koji su u našem gradu povodom proslave 28. oktobra – Dana oslobođenja.

Najčitanije