16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mjesna muzika Đenović zablistala u novim uniformama, u čast praznika grada

Mjesna muzika Đenović

Mjesna muzika Đenović nastupila je u četvrtak u čast 28. oktobra, Dana oslobođenja i Dana opštine Herceg Novi, prvi put u novim uniformama.

Koncertom na platou ispred zgrade Opštine čestitali su praznik gradu u kojem sviraju već 103 godine slaveći, kako je poručeno, njegovu ljepotu i dobru dušu ljudi koji u njemu žive.
Mjesna muzika Đenović je nove uniforme dobila nakon trinaest godina, a njihovu nabavku finansirale su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, kojima su na sinoćnjem koncertu uručene zahvalnice.

Mjesna muzika Đenović

Primajući zahvalnicu u ime lokalne uprave, predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić izrazio je zahvalnost Mjesnoj muzici Đenović što čuva tradiciju dužu od vijeka, posebno ističući značaj činjenice da ovaj orkestar radi sa mladim muzičarima koji će biti garant njegove budućnosti.

Mjesna muzika Đenović

Predsjednica Mjesne muzike Đenović, Milica Matović zahvalila se Novljanima i gostima, kao i pokroviteljima koji su omogućili nabavku novih uniformi za orkestar.

Mjesna muzika Đenović

„Ja se sjećam svoje prve uniforme u Mjesnoj muzici Đenović. Sjećam se radosti i ponosa kada sam prvi put nastupila u njoj. Ista radost se mogla osjetiti kada je ova uniforma stigla u naše prostorije. Nove uniforme su motivacija da nastavimo da radimo na kvalitetu, ali i na našem zajedništvu“, poručila je Matović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije