18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Biograd Boat Showu više od 40 premijera brodova

Biograd Boat Show – foto HINA

Jedan od većih srednjoeuropskih nautičkih sajmova Biograd Boat Show otvoren je u srijedu Marini Kornat u Biogradu, a donosi više od 40 premijernih predstavljanja novih brodova dužine do 22 metra.

Upoznajte Galaxy Z Flip4, telefon koji vam omogućava sasvim drugačiji ugao izražavanja uz FlexCam način fotografiranja.
Sajam je okupio više od 300 izlagača i 300 izloženih plovila, među kojima nove hrvatske modele uključujući Monachus 70 Fly, najveću serijsku jahtu izgrađenu u povijesti hrvatske brodogradnje.
Do 30. oktobra kada se sajam zatvara, održat će se mnogo popratnih programa, između ostaloga Inovativni Biograd B2B, platforma za nautičko-poslovno umrežavanje, a 4. Croatia Charter Expo organizira dvodnevni B2B događaj za jaht-čarter industriju.

Organizatori očekuju više od 25.000 posjetitelja.

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristijan Staničić kazao je kako je biogradski sajam vrlo značajan za promociju i poziciranje nautičkog turizma u ukupnom hrvatskom turizmu, te istaknuo da su ove godine u čarteru dosegnuti rezultati iz rekordne 2019. godine.

“Hrvatska je nautička velesila u segmentu nautičkog čartera. Ostvarili smo više od 526 tisuća dolazaka i više od 3,5 milijuna noćenja, što je gotovo identičan rezultat kao 2019. godine”, rekao je.

Istaknuo je da nautika ima iznimno velik utjecaj na pred i posezonu jer nautičari dolaze ranije i odlaze puno kasnije.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina rekao je na otvaranju kako Biograd Boat Show nije samo nautički nego i turistički sajam i jedna je od najznačajnijih gospodarskih manifestacija.

“Iako smo ove godine ostvarili zavidne turističke rezultate, to nije dovoljno nego našu percepciju i paradigmu razvoja turizma moramo gledati kroz osnovne elemente održivosti koji su naša budućnost, a to je, osim ekološke, koja je nulta kategorija, i društvena i socijalna i gospodarska održivost. Ako to ne stavimo u fokus i našeg čovjeka, lokalca, onda taj i takav turizam nema smisla”, ustvrdio je.

Kazao je kako je Hrvatska pred sebe stavila velike izazove u sljedećih deset godina i prvi put strateške dokumente koji su jasni i mjerljivi.

Predsjednik uprave Ilirije Goran Ražnjević podsjetio je kako se sajam održava u prigodi 65. godišnjice neprekinutog djelovanja te hotelijersko-turističke tvrtke te 45 godina neprekinutog nautičkog poslovanja u Hrvatskoj.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije