15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručene zahvalnice za pomoć u gašenju požara za 14 službi i preduzeća

Dodjela zahvalnica

Za nesebičnu podršku i pomoć prilikom gašenja požara tokom ovog ljeta zahvalnice za 14 službi i preduzeća iz grada i okoline uručio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Zahvalnice za nesebičnu podršku i pomoć prilikom gašenja požara na teritoriji grada tokom ljeta 2022. godine, Opština Herceg Novi dodjelila je preduzećima: DOO Braća Bokić, DOO Kovačević Trade, DOO Krušo, DOO Bekomerc Herceg Novi, DOO Vodovod i kanalizacija, dobrovoljnim vatrogasnim društvima: Boka, Tivat, Krtoli, Luštica i Bijela, kao i Službama zaštite i spašavanja Tivat i Kotor, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Konavle i Helikopterskoj jedinici Vojske Crne Gore.

Predsjednik Katić je podsjetio na velike požare 2017. godine koji su najvećim dijelom zahvatili Lušticu, ističući namjeru lokalne uprave za konstantnim ulaganjem u opremljenost Službe zaštite i spašavanja i zahvalnost svima koji su doprinijeli i pomogli u gašenju požara.

„Poslednji ovakav sličan prijem imali smo prije pet godina, kada je, takođe, bila alarmantna situacija, ništa manja od ove tokom ove sezone. Svima se zahvaljujem na požrtvovanju, trudu i slozi koju ste pokazali. Pored naše Službe zaštite i spašavanja, nesebičan doprinos i pomoć u teškom trenutku dali su privrednici i predstavnici  Službi iz Kotora i Tivta“, poručio je Katić.

Pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spašavanja su u znak zahvalnosti za vanljudske napore i uložen trud nagrađeni ljetos, a plaketu za požrtvovan i predan rad na zaštiti svog grada i svih njegovih građana sinoć je primio komandir Službe, Zlatko Ćirović.

On se zahvalio lokalnoj upravi na ukazanom povjerenju i ulaganjima tokom proteklih godina, ali i svim kolegama i privrednicima koji su pružili ruku pomoći kada je bilo najpotrebnije.

„Želim da kažem kolegama da u nama imaju iskrenog prijatelja. Ne daj bože da se ponovi 2017. godina, u nama bi imali prijatelja koji bi u svako doba dana i noći bio za njih, kao što su oni bili za nas 2017. i 2022. godine. Još jednom vam od srca hvala za sve što ste tokom ovog ljeta učinili za nas. Budite kvalitetni i profesionalni, kao što ste bili do sada“, poručio je Ćirović.

Ceremoniji su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović, potpredsjednici Opštine, Mirko Mustur i Miloš Konjević, i Gradski administrator Nenad Đorđević.

Najčitanije