15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Na CIM Forum došli srcem, a otišli s osmijehom na licu: U najtežim trenucima humor bio naša odbrana

CIM Kotor – foto CG News

Kraljevi humora – Zoran Kesić i Aleksandar Radunović Popaj govorili su na zatvaranju CIM Foruma u Kotoru. To je, kako su kazali, bila tribina bez plana i koncepta.

„Važno je pokazati spontanost. Pričali smo o humoru. Nije to samo humor radi humora. To je angažovan humor, koji se bavi društvenim pitanjima, politikom, najmoćnijim ljudima. Tako da je to humor koji može biti blagotvoran kako za onog koji ga pravi, tako i za onog koji ga sluša i gleda“, kazao je Zoran Kesić.

Dodao je i da je humor jedan od najboljih načina borbe protiv sistema.

„Najbolji način za borbu protiv sistema su zapravo izbori, jer tu političku garnituru koja ti se ne sviđa promijeniš drugom. Kada je većina medija u rukama štetočine izbori su nepošteni i onda humor jeste ubojito rješenje. Protiv njega nemaju odgovor. U Srbiji imamo tradiciju humora i te odbrane od autoritarne vlasti. U najtežim trenucima je humor bio naša odbrana i to i danas praktikujemo“.

CIM Kotor – foto CG News

Kesić je i prošle godine bio gost na CIM Forumu i kazao je da će se uvijek rado odazvati pozivu.

„Došao sam sa srcem. Zove se Ika i to mi je žena. A i prije nje sam dolazio u Kotor. CIM je prilika da se vidim s kolegama iz bivših jugoslovenskih zemalja. Da, na marginama festivala, popričamo i dok god me budu zvali na CIM ja ću doći na CIM“, poručio je Kesić.

Aleksandar Radunović Popaj kaže da koliko god da ima homora „vazda ga je malo“.

„Humor je iluzija pobjede nad smrću. Moramo se šaliti, igrati, smijati. CIM je fenomenalan, ne što sam ja gost i što sam prijatelj s organizatorima. Nego, okupiti ovakva imena i napraviti ovakve panele, druženja, razgovarati o važnim temama je fenomenalno. Nadam se da se gledamo naredne godine“, poručio je Popaj.

I organizatori CIM Foruma kažu da imaju mnogo razloga za zadovoljstvom.

„Drago mi je da su svi koji su došli učesnici, panelisti gosti i svi koji su prisustvovali programskim sadržajima zadovoljni i da su na CIM došli srcem, a da odlaze s osmijehom na licu. To nam daje nadu da će doći i na naredni CIM i da ćemo se družiti u Kotoru“, kazao je jedan od organizatora CIM Foruma Branimir Bane Žugić.

CIM Kotor – foto CG News

 Dodao je da je bilo produkcijskih izazova.

„U maju je bilo dosta nestabilno vrijeme, morali smo da tražimo rješenja, ali je na kraju sve ispalo vrlo dobro. Imali smo odličan program, sjajne goste i mislim da smo napravili još jedan uspješan CIM, još jedno uspješno okupljanje ljudi iz regiona i da smo napravili korak više. Sad  hitamo u nove pobjede, brzo krećemo s CIM-om tri i ovu priču ćemo tek da širimo“.

Na CIM-u su dodijeljene nagrade iz raznih oblasti, a nagradu za životno djelo dobio je glumac Sijah Sokolović.

Izvor:CG News

Najčitanije