11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostiteljski radnici Instituta Igalo od ponedeljka nastavljaju proteste…

Institut-protest foto RTHN

Ugostiteljski radnici Instituta Igalo od ponedeljka će nastaviti proteste ali će pored jednočasovne obustave rada za  vrijeme ručka to uraditi i tokom večere od 18 do 19 sati, jer im nijedan zahtjev nije ispunjen do petka 26. maja, kako su tražili.

To je za RTHN, nakon sastanka koji su održali zaposleni u toj ustanovi, kazao predstavnik ugostitelja Rade Miljanić, navodeći da im je dosta neispunjenih obećanja.

-Tražimo da nam odmah isplate dvije zarade  i ne želimo više da živimo u iščekivanju kada ćemo dobiti zarađeni novac.  Zahtijevamo od Vlade da hitno da saglasnost na Kolektivni ugovor koji smo predali u isto vrijeme kada i zaposleni u RTCG. Naš Kolektivni još nije stigao na dnevni red Vlade a njihov je usvojen, kazao je Miljanić.

Institut Igalo – Foto: Shutterstock/Gekatarina

Navodi da su to dva osnovna zahtjeva jer se agonija produžava a troškovi na osnovu sudskih postupaka rastu, a samim tim i dugovanja Instituta.

Podsjećamo, zaposleni su tek prije osam dana primili januarsku zaradu. Menadžment im duguje još tri a uskoro će na naplatu doći i majska plata. Iz te ustanove je upućen zahtjev Vladi za isplatu avansa u iznosu 1, 25 miliona eura. Premijer Dritan Abazović kazao je na jučerašnjem sastanku Vlade da će sredstva za Institut biti operativna početkom naredne sedmice na elektronskoj ili u četvrtak na redovnoj sjednici Vlade.

Izvor:RTHN

Najčitanije