16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Copacabani iskopali simbolične grobove za umrle od koronavirusa u Brazilu

foto EPA

Volonteri su iskopali 100 grobova na plaži Copacabani u Rio de Janeiru u četvrtak kao simbolički podsjetnik na tisuće Brazilaca koji su umrli od Covida-19, ali i da osude ono što nazivaju “nesposobnošću” vlasti u nošenju s pandemijom.

Deset redova rupa iskopano je u pijesku ispred legendarnog hotela Copacabana Palace. Ispred svake postavljen je crni križ s brazilskomm zastavicom.

“Ovo je prosvjed protiv niza pogrešaka koje čini savezna vlada u nošenju s humanitarnom krizom u Brazilu”, na Twitteru je rekla nevladina organizacija Rio de Paz, osnovana s ciljem borbe protiv nasilja u gradu.

Vizualni efekt podsjeća na slike s raznih mjesta u svijetu gdje je koronavirus izazvao ubrzano kopanje svježih grobova – osobito u amazonskom gradu Manausu na sjeveru Brazila.

“Ovdje smo reproducirali, u simulaciji razglednice iz Rija, ono što vidimo na našim grobljima”, AFP-u je rekao Antonio Carlos Costa, predsjednik Rio de Paza.

“Ovdje smo da zahtijevamo promjenu ponašanja predsjednika države, koji mora razumjeti da se naša nacija suočava s najtežim trenutkom u svojoj povijesti”, rekao je. “Ova pandemija pogoršala je društvene nepravde i nesposobnost javnih institucija.”

Izvor:Hina

Najčitanije