22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Na “Jadranu” nađeno više od 50 kg kokaina, policija i tužilaštvo izdvojili jednog podoficira člana posade

Iako još nema zvanične potvrde, policija i tužilaštvo su izdvojili jednog podoficira – člana posade ŠB “Jadran” kao mogućeg počinioca i on će najvjerovatnije, uskoro biti i zvanično lišen slobode.

Večeras kod broda Jadran (Foto: Siniša Luković)

Na školskom brodu “Jadran” jutros je pronađeno više desetina kilograma materije, za koju se, prema nezvaničnim saznanjima, sumnja da je kokain težak preko 50 kilograma.

Brod su predveče okružili pripadnici Vojne policije i SAJ-a naoružani dugim cijevima i oni ne dozvoljavaju nikom da se primakne “Jadranu”.

Slučaj je danas preuzeo zamjenik specijalnog državnog tužioca Saša Čađenović koji koordinira istražnim radnjama što se još sprovode na brodu.

Danas je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Umjesto na krstarenju Mediteranom, studenti i profesori Pomorskog fakulteta završili su u Odjeljenju bezbjednosti Tivat gdje su pozvani da daju izjave.

Izjave će biti uzete i od svih članova posade “Jadrana” a istraga se nastavlja.

Na brod je ranije došao viši državni tuzilac Zoran Vučinić. On nije želio da novinarima daje izjave.

Iz Ministarstva odbrane ranije je saopšteno da je vojna policija na brodu pronašla više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je droga i tako “spriječena namjera kriminalnih grupa da zloupotrijebe krstarenje broda”.

Izvor:S.L

Najčitanije