23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Na području Kotora i dalje prisutan problem nelegalnog odlaganja građevinskog materijala: Deponije u Krivošijama i u Grblju

Deponija -foto Arhiv Boka News

Problem nelegalnih deponija na području kotorske opštine i dalje je aktuelan, kažu u Komunalnoj policiji. Ističući da je smanjen intenzitet nelegalnog deponovanja otpada na brdu iznad Risna, načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović napominje da se istovremeno javljaju nove deponije na područjima Gornjih Ledenica odnosno Krivošija, dok je značajno devastirano i šire područje Grblja.

-Neke od deponija je teško sanirati jer su za to potrebna ogromna sredstva. Gorući problem su u ovom trenutku deponije u zaleđu prema krivošijskom kraju, gdje se očigledno koriste pozicije prilično sakrivenih uvala na kojima se odlažu građevinski i druge vrste otpada. Pored toga, zbog nepostojanja definisane deponije građevinskog otpada, nasipa se zemljanim i građevinskim otpadom šire područje Grblja, a gotovo cijela teritorija je devastirana takvim nasipima, rekao je Vučinović Radio Kotoru, podsjetivši da je građevinska sezona i u Kotoru i u Tivtu intenzivirana.

Pojašnjava da se većina deponovanog materijala i po dogovoru s vlasnicima privatnih parcela deponuje na području Grblja.

-Dakle, prostor je zaista dosta devastiran, a mi smo zajedno sa kolegama iz Službe za inspekcijske poslove stalno na terenu. Radimo po prijavama i nastojimo da osujetimo sve pokušaje nelegalnog odlaganja otpada što je veoma teško u situaciji kada imamo interesnu povezanost vlasnika parcela i građevinaca koji, jednostavno, moraju da se oslobode tog materijala, kazao je Vučinović.

/B.Marković/

Izvor:Dan

Najčitanije