13.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Rabu završeno 12. izdanje Festivala skulptura u pijesku, pogledajte spektakularne kreacije

Skulptura u pijesku

Na Rajskoj plaži u Loparu na otoku Rabu završeno je 12. izdanje Festivala skulptura u pijesku. Spektakularne kreacije od loparskog pijeska i vode kreirali su umjetnici iz Hrvatske i inozemstva, a pobjedu je odnijela skulptura “Kraken” koju su zajednički oblikovali umjetnici Valentina Rašan i Maksimilijan Vučinović.

Drugo mjesto pripalo je skulpturi “Bepo” Roberte Mikelić i Noe Ružića-Stasiowa, dok je broncu zavrijedila “Sirena” Augusta Popijača.

Osim natjecanja u izradi skulptura, Festival je obilježilo i natjecanje u stvaranju najljepše fotografije skulptura. Među nagrađenim autorima fotografija prvo je mjesto zauzela Marija Kordić s fotografijom “Sandy Octopuss”, drugo mjesto s fotografijom “Work in progress” osvojio je Dražen Kasprek, a treći je bio Franko Benić s fotografijom “Little Helpers“.

Skulptura u pijesku

Prekrasne skulpture s Rajske plaže i ovoga puta oduševile su sve prisutne, dok su svi ostali mogli uživati u predivnim snimkama iz zraka koje su pokazale grandioznost morskih čudovišta napravljenih od pijeska.

– Umjetnici nisu imali nimalo lagan zadatak, ali su nas oduševili svojim pješčanim kreacijama koje su za sve okupljene bile prava atrakcija. Radi se o doista vrijednoj umjetničkoj, ali i turističkoj manifestaciji koja predstavlja sjajnu promociju Lopara kao poželjne jadranske destinacije. Festival skulptura u pijesku jedno je od glavnih događanja koje privlači veliki broj ljudi u Lopar i koji ovdje ostaju uživati i nakon što Festival završi” – poručio je zamjenik direktora Turističke zajednice Općine Lopar Ivan Pičuljan.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije