9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Škveru će se plivati i zimi…

Sastanak Opštine i PVK Jadran

Opština Herceg Novi je podržala postavljanje balona na bazenu na Škveru, čime će vaterpolistima i plivačima PVK Jadran biti omogućeno da u ovom objektu treniraju i tokom zimskog perioda, zaključak je juče održanog sastanka čelnika lokalne uprave i članova Upravnog odbora kluba.

Na sastanku su dogovoreni koraci koje je potrebno preduzeti u cilju što skorije realizacije projeta instalacije balona, kako novski vaterpolisti i plivači ne bi bili prinuđeni da ove zime na treninge putuju u druge gradove.

Budući blon na Škveru – foto Boka News

Kako je saopšteno, riječ je o prelaznom rješenju koje je u najboljem interesu grada i sportista, do završetka rekonstrukcije bazena Instituta Igalo. Zajednički cilj Opštine i PVK Jadran je da omoguće funkcionisanje kluba koji je od izuzetnog značaja za sport cijele države i u kojem trenira veliki broj novskih mališana.

Iz PVK Jadran su informisali da je izrada projektne dokumentacije u završnoj fazi, te da su za postavljanje balona obezbijedili i saglasnost projektanta izgradnje bazena. Balon će biti montažnog tipa i biće korišćen u periodu od novembra do aprila, tokom kojih će omogućiti održavanje treninga, domaćeg prvenstva i takmičenja do nivoa regionalne lige.

Najčitanije