13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Trgu Nikole Đurkovića održan muzički program “Flower Power”

U organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi i Exit festivala sinoć je u Herceg Novom održan višečasovni muzički program pod nazivom „Flower Power“, prvobitno planiran kao „Winter Flower“ u okviru 54. Praznika mimoze.

Prije glavnih zvijezdi večeri, Konstrakte i benda Zemlja gruva, te DJ Claptone-a, publiku su zagrijali Nessuno i Pesto, a zatim i Katarina Bogićević Kejt, koja je istakla da je srećna što je dio ove manifestacije i što je upravo u Herceg Novom.

Foto Milos Samardzic

Iako joj je bilo krivo što je probitni termin održavanja (25. februar) u okviru 54. Praznika mimoze pomjeren zbog vremenskih neprilika, u pitanju je kako kaže, „Exit i njihova organizacija, a oni prosto nikad ne griješe“. Priliku da sluša Claptone-a imala je u Amsterdamu, a tu žurku ocijenila najboljom na kojoj je ikad bila. Njene koncerte možemo očekivati na crnogorskom primorju tokom narednog ljeta, poručila je Bogićević.

A što se primorja tiče, nakon novogodišnje večeri u Budvi, Ana Đurić Konstrakta i bend Zemlja gruva došli su nam u Herceg Novi – a njenu poruku i obećanje da će biti još dolazaka u naš grad potvrdila je riječima „sigurno, apsolutno da!“

Foto Milos Samardzic

Prema riječima direktorice Turističke organizacije Herceg Novi, Milje Vitorović, u načelu je i dogovoreno da se u narednom periodu ovakav tip manifestacije odvija izvan ljetnje turističke sezone, pa bi sledeće godine jedna ovakva koncertna noć mogla biti baš za prvomajske praznike, što ujedno obilježilo i početak sezone.

Foto Milos Samardzic

„Naš prioritet i zadatak je da što više ovakvih događaja radimo van sezone, naročito ovog tipa. Naš grad jeste obilježen kao child i family friendly destinacija, ali svakako treba da radimo na ciljnoj grupi kao što su mladi. Imamo preduslove koji su potrebni, smještajne kapacitete različitog karaktera, odlične hotele i privatni smještaj, kao i auto kampove, što je jako bitno za njih. Naravno, tu su i drugi sadržaji koje Herceg Novi može da ponudi, kao što su outdoor aktivnosti, kako na moru, tako i u zaleđu našeg grada“, naglasila je Vitorović.

Najčitanije