32.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Ovo su nagrađena idejna rješenja za stadion FK Bokelj u Kotoru (FOTO)

Na konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja stadiona FK Bokelj u Kotoru stigla su 63 rada, a prema odluci žirija, u uži krug izbora ušlo je sedam radova. Žiri je nakon detaljnog razmatranja i ocjene radova odlučio da dodijeli prvu i drugu nagradu, a da treću nagradu ne dodjeljuje. Kako je saopšteno u izvještaju o rezultatima konkursa objavljenom na sajtu Opštine Kotor, donijeta je i odluka o otkupu tri rada.

Prva nagrada u iznosu od 15.000 EUR dodijeljena je radu pod šifrom 25080. Autori su Neşe Dokuzer, Erdem Dokuzer iz mjesta Niğde/Merkez, te Burcu Kircan Doğan i Firat Doğan iz Istanbula.

Druga nagrada u iznosu od 7.000 EUR pripala je radu pod šifrom ODMAD0MA, iza kojeg stoji Ing Invest iz Danilovgrada. Članovi autorskog tima su Andrijana Jovanović, Milić Đerković, Davor Raspopović, Miloš Ostojić, Aleksandar Strugar, Dušan Ivanović i Ognjen Banović.

Prva nagrada (Foto: Opština Kotor/Neşe Dokuzer, Erdem Dokuzer, Burcu Kircan Do?an, Firat Do?an)

Otkupljena su i tri rada u iznosu od po 1.500 EUR.

Otkupljen je rad pod šifrom 21202 iza kojeg stoji Lucid Architects Limited iz Londona. Članovi autorskog tima su Michael Forward, Iago Ferreira Souza, Matthew Gabe.

Drugi otkup odnosi se na rad pod šifrom 231301. Riječ je o kompaniji William Matthews Associates Limited, takođe iz Londona. Članovi autorskog tima su William Matthews, Chris Hall, Elle Thompson i David Walker, a saradnik je Mark Rea.

Otkupljen je i rad pod šifrom 6363, za čiju izradu je bio zadužen STUDIO A4 IRODA KFT iz Budimpešte. Članovi tima su Géza Kendik, Tamás Berecz i Edit Katók.

U izvještaju sa konkursa navedeno je da će u toku aprila biti organizovana izložba konkursnih radova.

Konkurs za izradu idejnog rješenja za stadion FK Bokelj raspisan je u novembru prošle godine.

Izvor:eKapija

Najčitanije