16 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Vraćenovićima zaplijenjeno više od 120 kilograma marihuane

Granični prelaz Vraćenovići sa BiH – Foto Boka News

Službenici Uprave carina i granične policije zaplijenili su sinoć na graničnom prelazu Vraćenovići više od 120 kilograma (kg) marihaune.

U zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije navodi se da je uhapšen V.P. (31), vozač kamiona u kojem je droga pronađena.

Kako se dodaje, na osnovu podataka i analize rizika koju su sproveli službenici Uprave carina, sinoć je na graničnom prelazu Vraćenovići prilikom izlaza iz Crne Gore zaustavljen kamion crnogorskih registarskih tablica.

Ističe se da je kamion zaustavljen radi detaljnog pregleda zbog sumnje na mogućnost krijumčarenja narkotika.

“Detaljnim pregledom kamiona i priključnog vozila, u dijelu priključnog vozila – paletara, uočen je specijalno prepravljen dio, takozvani bunker, usljed čega se pristupilo pretresu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, pretresom kamiona i priključnog vozila, u spornom dijelu pronađeno 116 pakovanja obloženih providnom folijom.

“Kasnijim preliliminarnim mjerenjem je konstatovano da se u istima nalazi oko 120 kg biljne materije nalik na marihuanu”, dodaje se u saopštenju.

Iz policije i Uprave carina su naveli da je o svemu obaviješten nadležni tužilac, koji je naložio da se V.P, koji je upravljao kamionom, uhapsi zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Službenici Sektora granične policije će nastaviti rad u ovom predmetu, i u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije, preduzeti potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica, kao i identifikovanja i drugih lica koja su eventualno učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela”, kaže se u saopštenju.

Ističe se da je sinoć sprovedena još jedna u nizu zajedničkih aktivnosti službenika Uprave carina i policije u oblasti sprečavanja krijumčarenja opojnih droga.

Izvor:Mina

Najčitanije