24.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Nagrada za rad „Avanturistički park – Vrbanj“

Avanturisticki-park-Vrbanj-HERCEG-NOVI

Na jubilarnom 30. Međunarodnom salonu urbanizma u Nišu, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog osvojila je treću nagradu za rad „Avanturistički park – Vrbanj“, u kategoriji Urbanistički projekti i realizacije.

Na ovogodišnjem Međunarodnom salonu predstavljena su 142 rada podijeljena u 12 kategorija. U kategoriji Urbanistički projekti i realizacije izloženo je 28 radova, među kojima je i “Avanturistički park Vrbanj”.

Izgradnja parka, kao sportsko-rekreativnog kompleksa sa sadržajima adrenalinskog tipa, nastala je kao realizacija jedinstvenog projekta prekogranične saradnje Adriatic Cannoning, s ciljem cjelogodišnje turističke valorizacije ambijentalnih potencijala regionalne prirode. parka i afirmacije ruralnog zaleđa i održivog korišćenja prirodnog pejzaža jedinstvenog reljefa i izuzetne biodiverziteta.

Organizator Salona je Udruženje urbanista Srbije, a manifestacija je realizovana zahvaljujući saradnji Udruženja urbanista Srbije, JP Urbanistički zavod Niš i Udruženja urbanista Niša. Glavni pokrovitelji Međunarodnog salona su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i grad Niš.

Najčitanije