23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Najbolji vizuelni umjetnici u 2021. Daliborka Kordić i Petar Martinović

Najbolji vizuelni umjetnici u 2021. Daliborka Kordić i Petar Martinović

Nagrade za najbolji vizuelni rad nastao u Kotoru u 2021. godini osvojili su umjetnici: Daliborka Kordić za triptih, rađen kombinovanom tehnikom na papiru i Petar Martinović za skulpturu rađenoj u terakoti, pod nazivom “Model Mićko 972“.

Žiri je radio u sastavu: Gordana Franović, istoričarka umjetnosti (predsjednica), mr Svetlana Lana Bokan, akademska vajarka (članica) i Dijana Lazović, akademska slikarka (članica).

Žiri je na sjednici održanoj 8. novembra 2021. godine donio odluku da na izložbi ,,Kotorski vizuelni umjetnici 2021.’’ učestvuju 19 umjetnika: Eleonora Apollonio, Nedeljko Simanić, Simon Vučković, Mile Albijanić, Milodarka Milatović, Ružica Rebronja, Kristina Kusovac, Željka Jovićević, Petar Martinović, Milenko Premović, Željka Pestorić, Jovana Pestorić, Romana Pehar, Daliborka Kordić, Dušica Ivetić, Sonja Gledić, Bosiljka Bakočević, Ana Zarubica i Dubravka Milivojević.

Nakon stručnog pregleda svih radova vizuelnih umjetnika, žiri je donio odluku da Nagradu za najbolji vizuelni rad nastao u Kotoru u 2021. godini dodijeli umjetnicima: Daliborki Kordić i Petru Martinoviću.

„Daliborkin rad se istakao zbog snage linije koja je znatno osvježenija, nosi posebnu poruku koja se istovremeno prepoznala i u radu Petra Martinovića koji je tu liniju iskoristio u izražaju svojih prepoznatljivih skulptura.
Pored tradicionalnog višeslojnog slikarstva i vajarstva, ove godine je izložba oplemenjena sa nekoliko radova iz domena potpuno savremenih tehnika kao što su digital art i video art“ – stoji u obrazloženju.

Najčitanije