12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Najbolje maske Kremenko i Kamenko i Cirkus za dešpet

U okviru zimskih kotorskih karnevalskih fešti sinoć je u Poslovnom centru „Vukšić“ održan Veliki maskenbal.

Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje i najoriginalnije jer je u maskaranom điru na čelu sa kapom karnevala Lukom Knezovićem bilo preko 100 kvalitetno urađenih maski.

Organizator je za nagrade opredjelio 3.200 eura.

Žiri u sastavu: kapo Luka Knezovic – predsjednik žirija, Sonja Seferovic – potpredsjednica opštine  Kotor, Biljana Markovic – novinarka dnevnog lista “Dan”, meštar Boris Radovic i mr Lana Bokan – akademska vajark,a odlčcio je da fond koji je predvidjen za pojedinacne nagrade dodijeli grupnim maskama i to:

100 eura masci MIŠEVI IZ VISOKOG DRUSTVA

200 eura masci KREMENKO I KAMENKO

300 eura masci  CANDY SHOP

400 eura masci  DALMATINCI I KRUELA

600 eura masci KAZIN O SALOONA I prvo mjesto i

800 eura masci CIRKUS  ZA DEŠPET.

Nagradu publike podjelile su maske KREMENKO i KAMENKO i CIRKUS ZA DEŠPET.

Nagrada publike

Za dobar stimung na maskenbalu pobrinuli su se THE GRUPA I ANSAMBL TOĆ.

Progam Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala 2020 završava se u nedelju 23. februara 2020. godine u 15 sati velikom karnevalskom povorkom, suđenjem i spaljivanjem karnevala, nakon čega će biti održan koncert TRI KVARTA i JELENE ROZGE na glavnom gradskom trgu.

Humoristicno – satiricni list KARAMPANA koji tradicionalno izlazi na dan karnevala u prodaji je na Kamenom kiosku. Cijena je 2,00 eura.

Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizaror Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Najčitanije