21 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje Opštine Tivat na saopštenje Crnogorske: U projekte uloženo 10 miliona eura

Kružni tok – foto Opština Tivat

“Finansijski sistem Opštine Tivat je vrlo stabilan, realizacija kapitalnog budžeta je u protekloj godini bila na nivou od 63 %, što je najveći procenat do sada, a Tivat je i zvanično grad sa najboljim standardom u Crnoj Gori”, kaže se u reagovanju na sopštenje Crnogorske  koje nam je stiglo iz Službe predsjednika Opštine Tivat.

“To su rezultati koji „žuljaju“ malu lokalnu partiju i njenog vođu megalomanskih ambicija i pravi uzrok njegovih javnih istupa. Očekivali smo to – kad god se usvaja godišnji izvještaj o radu, Božović ne može da istrpi.

Da nije isuviše važna tema, ne bi uopšte zasluživalo raspravu sa dojučerašnjim opštinskim službenikom, ali neistinite informacije i politički populizam koji stoji iza njih, te pokušaj pridavanja sebi nekog značaja, zaslužuju da budu raskrinkani. Prijetnje „krivičnim prijavama“ i „glavnim rundama“, ni ne zaslužuju trenutno pominjanje. Za sada.

Dakle, na žalost partijica i njihovih „lidera“, podatak da Opština Tivat ima sredstva u Atlas banci, poznat je još od ranije – budući da je saopšten putem medija prije više od godinu. Žao nam je što fikcija gospodina Božovića ne odgovara realnosti, ali činjenice su neprikosnovene. Niti su Božović i Crnogorska „otkrili“ i „raskrinkali“ bilo kakvu „aferu“, niti, u ovom slučaju, mjesta „aferi“ ima. On je „otkrio“ da je Opština deponent u Atlas banci nakon što je to većina crnogorskih medija objavila, i to, kroz informaciju koju je plasirala sama Opština. I postoje podaci o tome.

Ono što zaista boli Božovića jeste realizacija investicija i vidni napredak u razvoju Tivta. Na sreću, lako provjerljivo i uočljivo je sljedeće: u Tivtu je u proteklih 12 mjeseci realizovano više od 40 projekata ukupno vrijednih oko deset miliona eura.

Pokrenuti su neki od najznačajnijih projekata za Tivat, poput izgradnje Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, izgradnja kružnih tokova za glavni bulevar, izgradnja moderne saobraćajnice MR1, betoniranja, rekonstrukcije i sanacije lokalnih puteva, završetak rekonstrukcije i adaptacije ustanova kulture, saobraćajnica Gornje Seljanovo, rezervoar za vodu u Gradiošnici i mnogi drugi projekti. Vidna ulaganja u sportsku infrastrukturu, biće nastavljena i sportskim kompleksom na Župi, čime će Tivat, uz postojeće rekonstrukcije terena u Velikom parku i FK Arsenal, moći da ponudi sportsku infrastrukturu za takmičenja i rekreaciju najvećih sportskih timova na zavidnom nivou.

Nije jednostavno da Božović i slični prihvate i podatak da je Tivat i zvanično grad sa najboljim standardom u Crnoj Gori. Zvanični podaci pokazali su da najveće plate i penzije imaju upravo stanovnici Tivta. Mi obećavamo da će taj trend biti nastavljen jer naši građani prepoznaju inicijative Opštine i aktivnosti koje realizuje.

Što se tiče „prijetnji“ Božovića, ništa novo – on poteže i „prijeti“ raznim institucijama evo već godinu i po.

Sa druge strane, o „pravdanju svrhe svoga postojanja u Opštini i novca građana“ koji su ga plaćali, biće, baš kada je Božović u pitanju, i te kako riječi”, kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine Tivat.

Najčitanije