9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nakon saslušanja u SDT-u Božoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Foto: RTCG

Predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću određeno je večeras zadržavanje do 72 sata.

Od oko 20 sati Božović je bio na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). Kako je ranije tokom dana saopštio portparol SDT-a i tužilac Vukas Radonjić, na teret se Božoviću stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Radonjić je takođe saopštio, da je policija tokom dana pretresala Božovićeve stanove i druge prostorije koje koristi.

Božović je visoki čelnik Demokratskog fronta, prethodno poslanik u parlamentu i šef lokalnog odbora.

Jovanović: Božović sa indignacijom odbacio optužbe

Branilac uhapšenog predsjednika budvanske opštine Mila Božovića, advokat Miroje Jovanović, poručio je novinarima večeras da je Božović sa indignacijom odbacio ono što je tužilac pročitao i ono što mu se stavlja na teret, objavio je portal Javnog servisa RTCG.

Božoviću je nakon saslušanja u SDT određeno zadržavanje od 72 sata.

– Zauzeo je stanovište da se radi o politički motivisanom procesu. To je eksplicitno naveo u odbrani. Nadam se da ćemo vrlo brzo to i uspjeti da dokažemo – rekao je Jovanović.

On je naveo da im je kao braniocima apsurdno i nejasno kakvo je obrazloženje ovog krivičnog progona. To je, kako je rekao, politički progon.

– Ima zanimljivih aplikacija. Ima ih i tamo i ovamo. Mi zasad, od dokaza, osim nekih puf tvrdnji, ne vidimo ništa – kazao je Jovanović, upitan da li je prepiska iz Skaj aplikacije nešto na čemu se zasnivaju optužbe.

– Odbrani nije jasno čime je Milo Božović zaslužio ovakav tretman od jutros – rekao je Jovanović.

On kaže da je sve besmisleno i nejasno, ali to je tako u politički motivisanim procesima. Tvrdi da će izjaviti žalbu na rješenje o zadržavanju Božovića.

– Dakle, gospodin Božović je negirao izvršenje krivičnog djela – kazao je Jovanović.

Najčitanije