17 C
Kotor

Slušaj online radio

Narodna kuhinja u Tivtu biće otvorena 19. marta

Caritas – foto Boka News

Caritasova narodna kuhinja u Tivtu biće otvorena 19. marta, u organizaciji NVO Caritas Kotorske biskupije.

NVO Caritas Kotorske biskupije u svom zahtjevu navodi da ima namjeru da otvori Narodnu kuhinju za osiguravanje 30 do 60 obroka dnevno.

“Ciljna grupa projekta su lica u stanju socijalne potrebe, članovi OSI, samohrani roditelji, penzioneri sa najnižim primanjima, djeca, a kuhinja bi u slučaju elementarnih nepogoda bila na raspolaganju svim opštinskim Službama zaštite i spašavanja u spremanju i dopremanju obroka za pripadnike tih službi”, objašnjavaju iz toga udruženja.

Direktor “Caritasa Kotorske Biskupije” don Željko Pasković kazao je da su sredstva za nesmetani polugodišnji rad osigurana zahvaljujući donaciji “Crnogorske porodice iz Berlina”.

“Molimo i ostale društveno odgovorne firme da podrže ovaj projekt. Svi koji žele, donirati namjernice, novčani iznos ili otvoriti trajni nalog za potrebe Caritasa molimo vas da se javite putem emaila ilili na službeni telefon Caritasa Kotorske Biskupije 067-671-852. Takođe, molimo sve one koji se žele prijaviti kao korisnici da to učine pozivom na broj 067-671-852, od ponedjeljka do petka u terminu od 10 do 14 časova”, pozvao je Pasković.

Opština Tivat daje na korištenje NVO Caritas kotorske Biskupije prostorije površine 27,30 kvadrata, bez naknade za potrebe osnivanja Narodne kuhinje na period pet godina.

“Obaveza korisnika je da snosi troškove adaptacije prostorija za potrebe organiziranja kuhinje, pripremanje i distribuciju hrane korisnicima. Takođe je dužan da snosi troškove utroška električne energije, vode i druge troškove koji nastanu obavljanjem djelatnosti”, dodaju iz Caritas kotorske Biskupije.

Podsjetimo, tivatski odbornici su juče usvojili Predlog odluke da se NVO Caritas Kotorske biskupije da na korišćenje prostor.

Izvor:RTCG

Najčitanije