13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Narodni poslanik” u Tivtu

Filomena
CZK Tivat

Pozorišna predstava „Narodni poslanik“ po tekstu Branislava Nušiča i u režiji i adapataciji Gorana Bulajića u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, biće izvedena večeras u 20 sati u veikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Scenografiju je uradila Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković.

U glumačkoj podjeli su: Stevan Vuković, Marija Đurić, Maša Božović, Nikola Vasiljević, Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Velizar Kasalica i Nebojša Vulanović.

”Ovdje se  najdirektnije govori o licemjerstvu i vlasti koja se naslanja na to licemjerje. U tom djelu smo našli jednu nepromijenjenu sliku stvarnosti društvenih odnosa na Balkanu, načina života koji je konstantan. Licemjerje je živo. Mi svi, i u drami i u pozorištu, se bavimo nekakvim opštim, velikim, istorijskim mjestima. Kada dobro pročitate Nušića on sjajno brani tu tezu da je stvar u tzv. malom čovjeku koji je u korijenu kompletne priče i sve je naslonjenu na tu mrežu iz koje se kreairaju i rađaju društveni odnosi”, kazao je  reditelj Bulajić. Kako je istakao, riječ je o vrlo angažovanom tekstu, o komediji u kojoj se možemo prepoznati i gdje se možemo smijati na svoj račun.

Ulaz je 5 eura

Informacije i rezervacije na broj telefona 069 342 799

Najčitanije