16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Naša akcija” izradiće i postaviti umjetničke instalacije od sakupljenog drva sa plaža

Naša akcija

Mladi umjetnici NVO Naša akcija iz Kotora u subotu, 29. februara sa početkom u 9 sati kreću sa akcijom izrade umjetničkih instalacija od sakupljenog prirodnog i obrađenog drveta sa plaža, zvanim “driftwood”.

U okviru projekta “WELCOME” (WatER LandsCapes sustainability thrOught reuse of Marine littEr) koji se financira kroz “Interreg IPA CBC Italija-Albania-Crna Gora”, JU Morsko dobro raspisalo je u oktobru 2019 godine konkurs za izradu ovih umjetnickih instalacija za koju je naša organizacija osvojila treću nagradu.

Predlog naših mladih umjetnika obuhvata dvije instalacije – raka i meduzu koji ce biti sastavljeni od prirodnih materijala bez upotrebe eksera ili nekih drugih materijala štetnih po prirodu.

Nakon izrade sve instalaciju u okviru projekta planirane su da budu postavljene na dinama na Velikoj plaži – Ulcinj i služit ce kao umjetničke zaštitne konstrukcije za očuvanje pješčanih dina. Naši mladi volonteri i umjetnici dat ce sve od sebe da ove instalacije doprinesu ciljevima ovog Interreg projekta, saopšteno je iz Naše akcije.

Najčitanije