15.6 C
Kotor

Slušaj online radio

“Naša akcija” sa partnerima čistila obalu

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, NVO Naša akcija je u subotu 20. aprila u Kotoru održala akciju čišćenja obale na potezu od MUP-a do Glavne gradske plaže, obalu rijeke i samu rijeku Škurdu, Gurdić, kao dio kanala koji se ulivaju u more na ovom potezu.

NVO Naša akcija je uz svoje mlade okupila omladinke i omladince iz partnerskih organizacije NVO Euromosti iz Bijelog Polja, kao i članove iz partnerskih organizacija NVO Koltrina, Kulturni centar “Nikola Đurkovic”, PK Vjeverica, Triatlon kluba Kotor, TO Kotor, Kotorskog pozorista za djecu uz podrsku firme Kotor Bay, Rogan fruit, kao i Komunalno Kotor doo.

Dio aktivnosti čisćenje obale financiran je od strane JU Morsko dobro, dok je čišćenje podmorija kao i morske povrsine od plasticne ambalaze financiran od strane BeMed projekta “Mladi za čist Jadran”. Cilj ovih aktivnosti je participativna uloga gradjana za smanjenje plastičnog otpada u Jadranskom moru kao i na obali.

Na ovom potezu napunjeno je 120 kesa otpada uglavnom plastične ambalaza, uz gume, namještaja i mnogobrojnih drugih predmeta od plastike.

Zahvaljujemo se svim učesnicima kao i partnerima i organizacijama koje nam pružaju financijsku i logisticku podršku, poručili su iz NVO Naša akcija.

Najčitanije