30 C
Kotor

Slušaj online radio

„Naša prava u našim riječima“

ZLOZBA HN I MEXICO

Ambasada Meksika i Galerija Josip Bepo Benković (Herceg Novi) pozivaju vas da uživate u izložbi „Naša prava u našim riječima“ koja pruža priliku da se gledaoci svih starosnih grupa povežu i razmišljaju o ljudskim pravima koja svi mi imamo zbog jednostavne činjenice da smo ljudi, što stoji u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija u Parizu, 10. decembra 1948.

Izložba „Naša prava u našim riječima“ omogućava nam da na jednostavan i dostupan način upoznamo ljudska prava koja se moraju efikasno i univerzalno primjenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.

Izložba promoviše održavanje globalnog mira i olakšava stvaranje svijesti o poštovanju i zaštiti ljudskih prava kod devojčica, dječaka i mladih širom svijeta.

Meksiko i Crna Gora posvećeni su miru i skladnom suživotu između naših društava. Kroz ilustracije meksičke umjetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello, smanjuje se fizička udaljenost koja nas razdvaja i mi stvaramo razigrani, široki, inkluzivni univerzum koji nas sve obavija i pokazuje nam principe koji treba da vode ljudske odnose; uče nas da su svi ljudi slobodni i da vrijedimo, da se prema nama mora postupati pošteno i jednako, bez obzira na naše razlike, i da nam niko ne može oduzeti ta prava.

Najčitanije