9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavljena potraga – dječaka traže i u moru i na kopnu

Video UPSUL

Potraga za 13-godišnjim N.V. iz Herceg Novog koji je nestao preksinoć oko 22 sata kada su ga veliki valovi uzrokovani olujnim jugom, odnijelinu more sa lokacije ispod šetališta Pet Danica u blizini hotela “Plaža” u Herceg Novom, nastavljena je jutros.

U potrazi učestvuju plovila i ljudstvo Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), Mornarice VCG, Uprave policije, RCUD-a i Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi.

Pretražuje se veći dio akvatorijuma Topaljskog zaliva, a očekuje se da će se oko 10 sati u pretragu iz vazduha, uključiti i jedan helikopter VCG.

Načelnik Službe traganja i spašavanja na moru UPSUL -a Žarko Lukšić kazao nam je da su meteo prilike i dalje nepovoljne, ali ipak nešto bolje nego prvog dana potrage za nestalim dječakom.

U potragu su uključena i dodatna plovila nekoliko firmi i pojedinaca sa kojima UPSUL ima ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji u slučaju vanrednih situacija na moru, a u pretragu akvatorijuma najbližeg obali, jutros se uključio i drugi skuter UPSUL-a koji je najpogodnije plovilo za intervencije u toj, tokom nevremena, prilično opasnoj zoni uz same obalne hridi.

U potragu se uključio i helikopter tipa “bell-412” Vazduhoplovstva VCG

Izvor:S.L.

Najčitanije