25 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavljena velika akcija kod Dubrovnika: Traga se za dvoje mladih kajakaša

Potraga na mor Dubrovnik foto Tonči Plazibat/Cropix/

U ponedjeljak popodne, na dubrovačkom području, dogodila se nesreća u kojoj je nestalo više osoba koje su bili na kajacima. Spašeno je devet osoba, a nastavlja se potraga za najmanje dvije osobe. Potraga je privremeno obustavljena zbog noći, a nastavljena je u utorak ujutro.

Prema informacijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, potraga obuhvaća područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a potraga je proširena i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.

“U potrazi sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanija Dubrovnik te vatrogasci”, izvijestilo je Ministarstvo.

Glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup izjavila je da su policijske snage uključene u akciju traganja i spašavanja te se fokusiraju na mjesto gdje su kajaci posljednji put uočeni i širi morski pojas oko tog područja. Policija je također pretražila cijeli otok Lokrum u suradnji s lokrumskim rendžerima.

Potraga je pokrenuta nakon dojave građana koji su uočili prevrnute kajake s vanjske strane otoka, a prema posljednjim informacijama, spašeno je devet osoba, uključujući jedno dijete.

Potraga je nastavljena u utorak ujutro, a neslužbene informacije govore da se trenutno traga za mlađom ženskom i mlađom muškom osobom. Prema neslužbenim informacijama, nestale osobe nisu bile u skupini s vodičem, nego su kajak unajmile samostalno.

Najčitanije