14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavljeno uređenje biciklističko-pješačke staze Trebinje-Jazina

Trebinje – foto Boka News

Nastavljeno je uređenje biciklističko-pješačke staze Trebinje-Jazina duge 15 kiliometara, koja će biti najatraktvnija u regionu zbog prirodnih ljepota, kao i turistički značajnih lokacija pored kojih prolazi, među kojim je Studenac (Rimski most), Stari grad Mičevac i pećina Mlinica.

Staza ide trasom kojom je nekada išla uskotračna željeznica, popularni Ćiro, navode iz Planinarskog društva Vučji zub i ističu da je mehanizacija došla do dijela gdje je u dužini od više od 200 metara potpuno zatrpana bivša pruga, tako da će trebati mnogo truda da se taj dio uredi.
– Nakon tog dijela preostaje dio koji je većinom zarastao u šiblje i manje drveće do mosta preko jezera. Po završetku radova, dobijamo bez sumnje najljepšu stazu u regionu – objavljeno je na stranici Planinarskog društva Vučji zub.
Planinari ističu da je staza vrlo atraktivna zbog prirodnih ljepota i napominju da trasa skoro cijelom dužinom ide neposredno uz vodu, prvo uz rijeku Trebišnjicu, a kasnije pored Goričkog jezera i na kraju pored rijeke Sušice.
Ukupna dužina je 15,2 kilometra u jednom pravcu. Početak staze je kod ulaza u tunel u naselju Mokri dolovi u gradu Trebinju, a kraj kod motela Jazina gdje se nalazi i popularno kupalište na rijeci Sušici.

Najčitanije