15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastupom u Ljubljani Karavan 50. Praznika mimoze završio predstavljanje u regionu

Herceg Novi je danas na Sajmu turizma u Sloveniji, u centru Ljubljane bio predstavljen na poseban način, defileom Karavana 50. Praznika mimoze.
Nakon otvaranja Sajma Alpe-Adria, u centralnoj hali su nastupili Gradska muzika i mažoretke, praćeni klovnovima i trombonjerima koji su dijelili prisutnima grančice mimoze i promotivni materijal o Herceg Novom i Prazniku mimoze, jednoj od najstarijih turističko-propagandnih manifestacija u Crnoj Gori.
Defile je počeo i završio pred štandom Turističke organizacije Herceg Novi, na kojem je vladalo veliko interesovanje za ponudu našeg grada.
Štand Herceg Novog je posjetila delegacije Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem, kao i ambasador Crne Gore u Sloveniji Vujica Lazović i počasni konzul naše zemlje u Sloveniji Vojislav Kovač.
Nakon nastupa na Sajmu, Karavan mimoze je prodefilovao i centrom Ljubljane, pozivajući građane Slovenije da posjete Herceg Novi tokom cijele godine.
Sajam turizma Ljubljana
Upriličen je i prijem kod Gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića za predstavnike Opštine Herceg Novi, na kojem mu je predsjednik Stevan Katić uručio plaketu jubilarnog Praznika mimoze, u znak zahvalnosti i sjećanja na današnje gostovanje i predstavljanje našeg grada u glavnom gradu Slovenije. Tokom sastanka, predstavnici dva grada govorili su o ključnim razvojnim projektima, kao i aktivnostima i planovima za razvoj grada, izrazivši obostrano zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje.
Predsjednik Stevan Katić posjetio je potom i Ambasadu Crne Gore u Sloveniji, gdje se ambasadoru Lazoviću i njegovim saradnicima zahvalio na pomoći u organizaciji Karavana 50. Praznika mimoze.
Sastanak u Ambasadi CG u SLO Ljubljana
Nastupima u Sloveniji Karavan 50. Praznika mimoze zaokružio je aktivnosti kojima su građani u Austriji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori pozvani da budu gosti Herceg Novog.
Jubilarni, 50. Praznik mimoze počinje 01. februara 2019. godine svečanim otvaranjem i koncertom Zdravka Čolića na platou ispred hotela “Igalo”. Uslijediće 50 dana programa, sve do 23. marta.

Najčitanije