21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Navaljnijeva majka istražitelje optužuje da planiraju tajni sprovod

Ljudmila Navaljni

Majka Alekseja Navaljnog Ljudmila u četvrtak je optužila ruske istražitelje da planiraju “tajni” sprovod njezina sina i rekla da na to neće pristati.

– Oni žele da se to učini tajno, bez ispraćaja. Žele me dovesti do ruba groblja, do svježeg groba i reći: ovdje leži vaš sin. Ja na to ne pristajem, rekla je u videozapisu emitiranom na YouTubeu.

Ruski istražitelji nisu reagirali na tvrdnje majke Alekseja Navaljnog.

Navaljni (47), najpoznatiji ruski oporbeni političar, iznenada je preminuo prošlog tjedna u arktičkoj kaznenoj koloniji. Njegov tim i obitelj tvrde da ga je ubio Kremlj, što ruske vlasti oštro odbacuju.

Ljudmila Navaljni je rekla da su joj pokazali tijelo Alekseja i potvrdu o smrti u kojoj stoji da je Navaljni umro prirodnom smrću.

Istražitelji tvrde da znaju uzrok smrti, imaju spremnu svu medicinsku i pravnu dokumentaciju koju sam ja vidjela i potpisala sam liječničku potvrdu o smrti, rekla je odjevena u crno i mirnim glasom.

– Prema zakonu, trebali su mi odmah predati Aleksejevo tijelo, ali to dosad nisu učinili. Umjesto toga me ucjenjuju, postavljaju mi uvjete gdje, kada i kako Aleksej treba biti pokopan. To je protuzakonito, dodala je Ljudmila Navaljni.

Također je rekla da snima video “jer su mi počeli prijetiti. Gledajući me u oči, govore da će, ako ne pristanem na tajni sprovod, učiniti nešto s tijelom mog sina”.

Tvrdi da joj je jedan od istražitelja rekao: “Vrijeme nije na vašoj strani, leševi se raspadaju”.

– Ne želim posebne uvjete. Samo želim da sve bude učinjeno prema zakonu. Zahtijevam da mi se odmah vrati tijelo mojega sina, istaknula je Ljudmila Navaljni.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije