7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

„Navar“ remontuje jedrilice i motorni čamac Mornarice Vojske Crne Gore

Motorni čamac CM-33 Mornarice VCG

Kompanija „Navar Incorporated“ iz Tivta obaviće rmeonte radove na tri manja plovila Mornarice Vojske Crne Gore – odlučila je Tenderska komisija Ministarstva odbrane.

„Navaru“ koji ima remontno brodogradilipte u Bomićima kod Tivta, pripao je posao remonta jedrilica „Milena“ u „Bojana“ tipa Elan 43 koje koristi Mornarica i njen jedriličarski klub „Mornar“, kao i remont motornog čamca ČM-33 koji se u Mornarici koristi za protokolarne potrebe. „Navar“ ima rok od tri mjeseca da obavi poslove na ta tri broda, ukupne vrijednosti 34 hiljade eura sa PDV-om. Za dvije jedrilice planirani su uobičajeni dokovski i servisno-remontni radovi na  trupu i pogonskom sistemu plovila, dok je za drveni brod ČM-33 prdviđeno da se obave sanacioni radovi na kabini i kormilarnici i spriječi propuštanje vode u unutrašnjost kabine.

Ministarstvo odbrane izabralo je i kao najpovoljniju, ponudu firme „Nimont“ iiz Bara na tenderu za izbor izvođača cjevarskih i brodoželjeznih radova na brodovima Mornarice. Te poslove „Nimont“ će obaviti za 19,8 hiljade eura sa PDV-om.

Zbog toga što nije dostavljena nijedna ponuda, Ministarstvo odbrane obustavuilo je postupke javnih nabavki za izbor izvođača za remont brodskih čamaca na školskom brodu Mornarice VCG, jedrenjaku „Jadran“, procijenjenje vrijednosti 10.000 eura, odnosno za usluge ormotavanja statora i rotora na elektromotorima na brodovima MVCG, vrijedan 4.000 eura.

Izvor:S.L

Najčitanije