23 C
Kotor

Slušaj online radio

Nedjelja posvećena ženama u Porto Montenegru

Porto Montenegro

Nautički centar Porto Montenegro i hotel Regent Porto Montenegro, u saradnji sa Domom zdravlja Tivat, organizovaće besplatne preglede dojki za svoje zaposlene, a ukoliko bude neophodno uradiće se i mamografije.

“U sedmici posvećenoj ženama, a koju smo organizovali povodom Međunarodnog dana žena 8.marta, željeli smo da osvjetlimo par vrlo važnih tema. Jedna od njih je, svakako, briga o zdravlju i bolja prevencija bolesti poput raka dojke koji je vjerovatno najčešći oblik maligniteta kod žena. Nerijetko čujemo da je njegovo rano otkrivanje najbolja šansa za izlečenje, ali rijetko preduzimamo korake u vezi sa tim. Stoga nam je bio cilj da skrenemo pažnju sa svakodnevnih poslovnih aktivnosti, ukažemo na važnost preventivnih pregleda i podstaknemo naše koleginice da o tome češće razmišljaju i u vezi sa tim djeluju. Mislimo i da smo u tome uspjeli, jer će kroz ovu ‘akciju’ 75 naših koleginica različite starosne dobi obaviti preglede i/ili mamografij.”- kazala je HR menadžerka Porto Montenegra Sandra Kapičić.

U sedmici posvećenoj ženama, zakazana je i panel diskusija “Iz ženske perspektive: Uspjeh u 2020. Godini”, a koja će se održati u četvrtak 12. marta u 18 sati u Library bar-u hotela Regent Porto Montenegro. Na panel diskusiji će u fokusu teme biti ženski uspjeh iz različitih perspektiva – od ličnog i emotivnog, profesionalnog i hijerarhijskog u organizaciju, do toga kako okruženje gleda na to. Panel diskusija je namijenjena zaposlenima na projektu, ali je otvorena i za lokalnu javnost.

Izvor:S.L

Najčitanije