16 C
Kotor

Slušaj online radio

Nedostatak kanalizacionog sistema primarni problem mještana Donje Lastve

Sastanak sa MZ Lastva

Na poziv Savjeta novoformirane Mjesne zajednice Lastva, predstavnici Opštine Tivat, „Vododovoda i kanalizacije“, „Komunalnog“ i JP „Morsko dobro“ posjetili su juče njihove prostorije i razgovarali sa predsjednikom i članovima Savjeta MZ o aktuelnim problemima ovog tivatskog naselja.

Nedostatak kanalizacionog sistema kao primarni problem mještana Donje Lastve bila je glavna tema, a razgovaralo se i o drugim infrastrukturnim problemima kao što su obnova lastovskog šetališta, igralište i nedostatak parking mjesta.

Idejno rješenje uređenja dijela lastovske obale od hotela Caruba do parka Ivovića je završeno i predato na odobrenje glavnom gradskom arhitekti.

Idejno riješenje – Lastovska riva

Spreman je i pojekat za izgradnju novog vodovodno-kanalizacionog sistema, a kao probleme iz tivatskog „ViK“-a ističu imovinsko pravne odnose i neophodno dobijanje saglasnosti vlasnika svake parcele za prolazak mreže. Dogovoreno je da se tokom naredne sedmice u multimedijalnoj sali Opštine organizuje prezentacija projekta novog kanalizacionog sistema, kako bi mještani ovog naselja imali priliku da se detaljnije upoznaju sa njim.

Predsjednik Savjeta MZ Lastva Marijan Ribica zahvalio je sekretarki za lokalnu upravu u Opštini Tivat i svim organima na saradnji i uspješnoj organizaciji prvog sastanka. U cilju efikasnijeg rada, praksa redovnih susreta i razgovora biće nastavljena, a predstavnici lokalne uprave i preduzeća će u narednom periodu sa članovima mjesne zajednice na terenu utvrditi aktuelne probleme i dinamiku njihovog rješavanja.

Lastva panorama – foto Anton Gula Marković Gula

Sastanku koji je organizovao Sekretarijat za lokalnu upravu, prisustvovali su resorna sekretarka Jelena Šćekić, sekretarka za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti Mirela Jarić, direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Alen Krivokapić, tehnički direktor Vladimir Arsić, direktor „Komunalnog“ Vučeta Stanišić, šef Službe komunalija Miloš Tripinović i savjetnici iz Sekretarijata za uređenje prostora i Direkcije za investicije, Adrijana Pejović i Slobodan Gredo. Ispred Službe za uređenje i izgradnju JP „Morsko dobro“ prisustvovali su rukovoditeljka Sandra Škatarić i inženjer Gojko Đurović.

Najčitanije