20 C
Kotor

Slušaj online radio

Nema više privremenih lokacija na Sajmu u Budvi

Foto – Jadranski sajam Budva

Građanska inicijativa za izmjenu i dopunu Programa privremenih objekata Opštine Budva 2019-2023, koju je potpisalo 606 građana Budve, a kojom se traži da lokacije na Jadranskom sajmu ne budu izbrisane, nije usvojen na zasijedanju SO.

Za usvajanje ove Odluke glasalo je šest odbornika, protiv je bilo 18, a uzdržanih tri.

Odbornik Demokrata, Dragan Krapović, istakao da je bi usvajanjem ove odluke druge građane stavili u nepovoljan položaj.

“Ovdje nema govora o politici, ovo je stvar principa. Ne mogu se građani tretirati na različit način. Zahtijevamo da se sadašanja uprava jasno odredi prema ovome i da potvrdimo već donešenu odluku”, kazao je Krapović.

Predsjednica odborničkog kluba Crnogorske Anđela Ivanović je kazala da ostaju pri onom ranijem stavu, ili svi ili niko, te da oni neće promijenti svoju odluku pojeničanih interesa.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč istakla je da Uklanjanjem lokacija nije ostalo samo 250 ljudi bez hleba, koliko je lokacija izbrisano, nego 1,500.

“Nije bilo ponuđenih rješenja, već ste ih samo izbrisali. Nemate plan kako čete da izgleda. Stojim pri stavu da je ovo urađeno selektivno i u opštinskoj zoni i u zoni Morskog dobra”, istakla je Kuč.

Prvi potpredjsenik Opštine Vladimir Bulatović je kazao da seleketivan pristupe gospode sa Sajma ne prihvata, te da su oni zamolili da te objekte prodaju, zato još uvijek nisu uklonjeni.

Predstavnica Jadranskog sajma Mira Deloik je kazala da tih 600 ljudi, koji su potpisali inicijativu, smatraju da treba i da može da se Program može dopuni.

“Svi ostali su imali ovu zakonsku mogućnost da apliciraju, kako bi se ovaj Program promijenio. Još jednom apelujem da drobijete donešenim odlukama. Odluke se mogu mijenjati”, istakla je Deloik.

Ona je istakla da je Sajam nebrojeno puta tražio od nadležnog Sekretarijata da kaže kako ti objekti treba da izgledaju, te napomenula da su oni bili spremni da ih prilogode onome što traži urbanizam.

Sekretar sekretarijata za urbanizam Stevo Davidović kaže da bi usvajanje ove inicijative bio samo početak izmjene Plana, a on bi morao ponovo da prođe Javnu raspravu, usvajanje od strane Ministarstva…

On takođe smatra da ne bi bilo fer, kao i da nema na osnovu čega da nekom vrati lokaciju, a ostalima ne.

Izvor:RTV Budva

Najčitanije