9 C
Kotor

Slušaj online radio

Neredi u Podgorici: Suzavac, kamenice, privođenja

policija u PG

Više incidenata se dogodilo sinoć ispred i u blizini Centra bezbjednosti Podgorica gdje se nekoliko puta okupilo više građana u znak protesta zbog dešavanja u Budvi.

Policija je više puta upotrijebila suzavac, a građani su iz više navrata gađali policiju kamenicama i drugim tvrdim objektima.

I nakon ponoći su inspektori kriminalističke policije legitimisali građane u blizini podgoričkog CB, a oko zgrade su bile jake policijske snage i vršio se uviđaj.

Grupa od stotinjak građana, među kojima je bilo opozicionih političara i pripadnika jedne navijačke grupe okupila se večeras ispred Centra bezbjednosti u Podgorici, ali se razišla nakon upozorenja i naređenja policije. Prethodno je ispred CB-a došlo do incidenata i sukoba sa policijom građana koji su protestovali zbog današnjih dešavanja u Budvi. Privedeno je 18 osoba, među kojima su i poslanici Demokratskog fronta (DF) Marina Jočić i Milun Zogović.

“Večeras oko 20 časova ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica se, bez prethodne prijave i odobrenja, okupila grupa od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi”, saopštila je Uprava policije.

Policija je, kako navode, odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu.

“Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice. Ovom prilikom je oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povrijeđen”, dodaju u saopštenju.

Iz UP ističu da je policija primjenila zakonska ovlašećnja i upotrijebila sredstva prinude – hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena.

“U službene prostorije je privedeni su poslanici M.J. i M.Z. i građani L.M, M.V, O.D, E.Dž, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.Lj.”, piše u saopštenju.

U toku su, kako navode, dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata.

Najčitanije