17 C
Kotor

Slušaj online radio

Nikako da saniraju kolektor duž priobalnog puta u Bijeloj

Kolektor – Bijela- foto Dan

Ni nakon dva mjeseca od havarije na kolektoru u Bijeloj, turska kompanija „Ćeltikćoglu” ne haje ni za rupu koja je otvorena gotovo širinom priobalnog puta, niti za fekalije koje u njoj plutaju. Bijeljani dodatno negoduju zbog toga što se fekalije izlivaju u more, a Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Opštini Herceg Novi, zbog obećanja o popravci kolektorske cijevi, koje im Turci svakodnevno serviraju.

Jelena Đaković, direktorka Društva, objasnila je da je Opština u više navrata intervenisala po ovom pitanju i posao je trebalo da bude okončan još 25. juna.

– Prema njihovim riječima konačno im je stigla mehanizacija i oprema, na koju su čekali duže vrijeme i obećali su da će to privesti kraju. Kažu jedno, a na terenu se ispostavi drugo. Daćemo im rok od nekoliko dana da to urade, u suprotnom naći ćemo druge izvođače, kazala je Đakovićeva, naglašavajući da je turskoj firmi istekao rok za tehničku predaju sistema, te da im je Opština za završni posao dala još oko 2,3 miliona eura.

Zoran Marasović, predstavnik kompanije Ćeltikćoglu, objasnio je da se radi o specifičnim radovima koji se odvijaju 4,5 metra ispod nivoa mora.

– Jedan metar cijevi treba uskladiti prema ugovornim uslovima i nakon što se to završi, nadzor i investitor će prekontrolisati sve i sistem će biti pušten u funkciju. U narednih pet-šest dana bi trebalo da se završi cijeli posao, osim ukoliko ne bude problema sa opremom, kazao je Marasović.

Rokovi za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području Opštine Herceg Novi prekoračeni su više puta, za osam godina od početka radova, a posao je koštao 30 miliona eura.

/K.M./

Izvor:Dan

Najčitanije