12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nikčević: Slab učinak tivatske vlasti

Dubravka Nikčević

Kad nešto možete – to i učinite, a kad ne možete – tražite opravdanje. To bi bila sentenca, osnovni siže i rekapitulacija učinka aktuelne izvršne vlasti, kaže se u saopštenju predsjednice Opštinskog odbora DPS Tivat Dubravke Nikčević.

“Kako drugačije objasniti obrazloženja za neuspjeh i nerealizaciju investicionih projekata, gotovo pa svakog. Na bilo koju stranu se okrenuli, radovi stagniraju i nakon više od godinu i osam mjeseci od preuzimanja vlasti, (saobraćajnica MR-2 i kružni tok, saobraćajnica Cacovo, sportsko igralište D. Lastva, Lungo mare Belane,…) a krivci za neuspjeh se i dalje traže u prethodnicima. Ako već ne ide sa nastavkom započetih projekata, gdje je zapelo sa novim?

Ne likujemo, niti se radujemo što planirane investicije stoje, jer prije svega, kao dobronamjerni građani zainteresovani smo za prosperitet našeg grada, ali isto tako i veoma zabrinuti kako će Tivat, dočekati glavnu turističku sezonu koja je na pragu. Od turizma, direktno i indirektno svi imaju benefite. Osim što se kroz turizam ostvaruju prihodi, nameću se i velike obaveze, Opštini i javnim službama, da se grad pripremi i u najboljem svijetlu dočeka turiste, koji su sve više zahtjevniji i traže sofisticiraniji pristup njihovim očekivanjima.

Da li je saobraćaj odgovorio izazovu – NIJE; da li grad odiše čistoćom, uređenošću, atraktivnim detaljima, novom ponudom – NE. Da li sve javne službe odgovaraju pravovremeno i u potpunosti u skladu sa svojim nadležnostima – NE. Šta reći za lokaciju i uslove u kojima se našla Služba zaštite. Da li je struka konsultovana i prethodno rekla svoju riječ, i saobraćajna i protivpožarna (Direktorat za zaštitu i spašavanje) i svaka druga, reklo bi se NIJE. Vlada je još 1. decembra prošle godine ustupila Opštini Tivat na privremeno korišćenje lokaciju bivšeg vojnog skladišta “Opatovo” a za potrebe Službe zaštite. Nije nam poznato šta piše u Sporazumu kojeg je shodno Zaključku Vlade (br:04-6310/2) trebalo da zaključi Opština Tivat i Ministarstvo odbrane u cilju regulisanja međusobnih prava i obaveza u vezi sa lokacijom za Službu zaštite.

I upravo sljedeća izreka ima svoje mjesto i preneseni smisao a koja karakteriše učinak aktuelne vlasti: “Politika je toliko suptilna stvar da se ne vidi golim okom”, poručuje Dubravka Nikčević, predsjednica Opštinskog odbora DPS Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije