11 C
Kotor

Slušaj online radio

Noć vještica u hotelu Regent Porto Montenegro

Noć vještica

Kraj oktobra u hotelu Regent Porto Montenegro u Tivtu i ove godine proteći će u znaku Noći vještica (Haloween) – praznika popularnog u anglosaksonskim zemljama. Noć vještica obilježava se 31. oktobra, a karakterišu je kostimiranje u mitološke likove, brojne zabave i izrezbarene bundeve.

“Halloween kostimirana žurka u Library Bar-u zakazana je za subotu, 28.oktobar u 20.30 časova, a proteći će u znaku inspirativnih kostima i “opasnih” koktela: Regent-ovi koktel majstori i ovog su se puta potrudili pa će se na poslužavnicima naći „Bloody Mary“, koktel krv-crvene boje, koji u osnovi sadrži votku i sok od paradajza uz specijalne dodatke ekstrakta celera, Vorčester sosa, svježe cijeđenog limuna i Tabasko sosa. Posebno atraktivan biće „Monkey Brain“, slatkastog ukusa breskve. Za one koji uživaju u egzotičnim ukusima tropskog voća tu je „Devil Eye“ sa džinom u osnovi,  sirupom od plave pomorandže, likerom od kivija, sirupom od tropskog voća i sokom od jabuke“- kazao je PR menadžer Regent Porto Montenegra Milo Radonjić.

Noć vještica - Porto Montenegro
Noć vještica – Porto Montenegro

Ulaz na Haloween party u Regentu je slobodan, a svi prisutni uživaće u muzičkom izboru DJ-a i apetisanima specijalno kreiranim za ovu priliku. Na kraju večeri – biće odabrani najoriginalnije maskirani, te će im biti dodijeljene i vrijedne nagrade.

Noć vještica ili Halloween (skraćeno od All Hallows’ Eve) obilježava se uoči praznika Svih svetih. Proslava se vremenom iz Irske, SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda proširila na cijeli svijet, a nastala je na temelju keltskih paganskih obreda u slavu žetve. Danas se slavi, kao zabavni festival koji uključuje maskiranje u mitološke likove poput vještica, vampira i duhova, gledanje horor filmova, sve u svrhu zabave i zastrašivanja kako bi se, po vjerovanju, otjerala smrt.

Najčitanije